Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σφοδρή καταγγελία από το ΕΚ Θεσσαλονίκης

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων της Μακεδονίας για τη συντονισμένη απεργοσπαστική επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστών ενάντια στον ηρωικό και μαχητικό αγώνα των ναυτεργατών.

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τονίζει: "Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης να αρνείται το διάλογο με τους εργαζόμενους και η τακτική της να στρέφει κοινωνικές ομάδες εργαζομένων που αγωνίζονται εναντίον άλλων, με στόχο την υπεράσπιση της αντιλαϊκής της πολιτικής, θυμίζει άλλες εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού μας και είναι τουλάχιστον επικίνδυνη για την κοινωνική μας συνοχή.

Μετά τους αγρότες, οι ναυτεργάτες είναι αυτοί που δέχονται την ολομέτωπη επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μη επιτρέψουν να περάσουν τέτοιου είδους τακτικές και καλούν την κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίζει τους αγώνες των εργαζομένων με τέτοιου είδους μέτρα, να ανοίξει επιτέλους ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους και να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα τους".

Την τακτική της κυβέρνησης καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τονίζει πως ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος, όπως και όλοι οι αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Δέρματος και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ