Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολύωρη νυχτερινή συνάντηση στο ΥΕΝ

Μέχρι αργά τη νύχτα συνεχιζόταν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η συνάντηση της ΕΕ της ΠΝΟ με τον υπουργό ΕΝ Στ. Σουμάκη,τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ και τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα.Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος και ο γραματέας της ΓΣΕΕ, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά.

Η πρόταση που έριξε στην αρχή της συνάντησης στο "τραπέζι" η κυβέρνηση έχει ως εξής:

- Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις του ΝΑΤ,να αναπροσαρμοστούν στο 58% του μισθού όσες είναι κάτω από αυτό το όριο, χωρίς να διευκρινίζεται τι θα γίνει με τις συντάξεις που είναι πάνω από αυτό το όριο, καθώς επίσης το πώς και πού θα υπολογιστεί η αύξηση για το 1997.

- Σε ό,τι αφορά την απασχόληση,να διατηρηθούν ως έχουν οι οργανικές θέσεις στην ακτοπλοϊα και να παραπεμφθεί στον τριμερή διάλογο το θέμα των συνθέσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία.

- Για το φορολογικό,τα κατώτερα πληρώματα να φορολογηθούν με συντελεστή 4% το 1997 και 6% το 1998. Οι αξιωματικοί με συντελεστή 8% το 1997 και 9% το 1998.

- Εκκαθάριση του μητρώου των ναυτικών, χωρίς να διευκρινίζεται το πώς θα γίνει.

Οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ από τη μεριά τους ανέπτυξαν τις θέσεις και τα αιτήματα της οργάνωσης.

Στις 11.30 περίπου το βράδυ έγινε ένα διάλειμμα, όπου οι υπουργοί αποσύρθηκαν να συσκεφθούν και να επανέλθουν με γραπτή πρόταση.

Σ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας παρέμενε "περικυκλωμένο" από απεργούς ναυτεργάτες, που είχαν φτάσει με πορεία μετά από συγκέντρωση που έγινε στο λιμάνι.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης επρόκειτο να συνεδριάσει η ΕΕ της ΠΝΟ για να αποφασίσει την παραπέρα στάση της, ενώ από συνδικαλιστές ετίθετο το θέμα της ενημέρωσης των πληρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ