Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γενικεύεται η κατακραυγή

Πλήθος συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων καταγγέλλουν σαν επικίνδυνη την τακτική της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς, δηλώνουν ολόπλευρη αλληλεγγύη και απαιτούν να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ τα αιτήματα

Το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά,που απαρτίζεται από την Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, την ΕΛΜΕ Πειραιά, Εργατικά Σωματεία και τους Συλλόγους Δασκάλων - Νηπιαγωγών Κερατσινίου - Περάματος, Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας, Νίκαιας και το Σύλλογο "Η πρόοδος", σε ψήφισμά του, εκφράζει τη συμπαράστασή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

"Σαν εργαζόμενοι - τονίζεται στο ψήφισμα - νιώθουμε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, που δε διστάζει να συρρικνώσει και να αφανίσει παραδοσιακούς κλάδους, που θέλει να φορολογήσει και να ξεζουμίσει μόνο τα λαϊκά στρώματα. Είμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών, γιατί ξέρουμε κι από το χώρο της παιδείας ότι μόνο με τους αγώνες μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα". Το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά καταδικάζει αυτή την πολιτική που "εκτελεί τις εντολές της ΕΕ, σε βάρος της ανάπτυξης της χώρας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται επικίνδυνα η ανεργία".

Την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες εκφράζει, σε ψήφισμά του, το Εργατικό Κέντρο Βόλου,στο οποίο καταγγέλλει ότι: "Στον αφελληνισμό και τη συρρίκνωση οδηγείται ένας συναλλαγματοφόρος και δυναμικός κλάδος, με κύρια θύματα τους εργαζόμενους, οι οποίοι σε μόνιμη βάση υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων και τις μεθοδεύσεις των εφοπλιστών". Το ΕΚΒ καταγγέλλει ακόμα τα "αποσπασματικά και μονομερή μέτρα" της κυβέρνησης, την οποία καλεί "να εγκαταλείψει την απαράδεκτη τακτική της ποινικοποίησης του αγώνα και να εγκαινιάσει έναν ουσιαστικό διάλογο, με στόχο την ανταγωνιστική ανάπτυξη της ναυτιλίας μας".Η Συντονιστική Επιτροπή Συνδικαλιστών και Σωματείων Βόλου επίσης, σε ψήφισμά της, καταδικάζει την τρομοκρατία, την ποινικοποίηση της απεργίας, τη χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεων σε ρόλο απεργοσπαστικού μηχανισμού, αλλά και τη χρησιμοποίηση άλλων εργαζομένων εναντίον του αγώνα των ναυτεργατών.

Με ομόφωνη απόφασή της, εκφράζει τη θερμή συμπαράστασή της στον αγώνα των ναυτικών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας,η οποία εκπροσωπεί τους συνταξιούχους των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, Τραπεζών και Δημοσίου. Η ΣΕΑ καταδικάζει τις "προβοκατόρικες ενέργειες και τους τραμπουκισμούς αντιπαράθεσης της μιας κοινωνικής ομάδας ενάντια στην άλλη, μεθοδεύσεις αυταρχισμού και τρομοκρατίας, με τις προτροπές του "κοινωνικού αυτοματισμού", που σκορπάνε ανέμους και σίγουρα θα θερίσουν θύελλες".

Τη θερμή αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών εκφράζει και ηΤΕ Τρικάλων της ΕΣΑΚ.Σε σχετική ανακοίνωσή της, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να εμφανίζει σε αντιπαράθεση τις κοινωνικές ομάδες, να σκύψει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης καταγγέλλει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Τρικάλων.

Η ΟΓΕ, σημειώνοντας πως "η αυξανόμενη ανεργία, το ασφαλιστικό, το άδικο φορολογικό σύστημα, είναι μερικά απ' τα οξυμένα προβλήματα, που και το γυναικείο κίνημα έχει στους άμεσους στόχους πάλης του", καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών. Ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και ο Σύλλογος Γυναικών Κάτω Πατησίων.

Αλληλεγγύη εκφράζει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας,τονίζοντας ότι η νίκη τους με την κάμψη της κυβερνητικής αδιαλλαξίας θα είναι και δική της νίκη. Τα σωματεία των εργαζομένων στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς απαιτούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στην ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών και να πάψει να παίζει το ρόλο του επίσημου προβοκάτορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ