Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στους "Βωξίτες Παρνασσού"

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ

Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η επιχείρηση "ΑΕΜ Βωξίτες Παρνασσού".Ηδη αυτές ανέρχονται στις 16, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες "περισσεύουν" ακόμα 60 - 80 εργαζόμενοι, οι απολύσεις των οποίων θα ακολουθήσουν σύντομα. Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση την τελευταία 15ετία έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 1.200 εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις "εκβιαστικές απολύσεις", ζητάει να "μπει φρένο στην ασύδοτη δράση του εργολάβου, που μάλιστα είναι εργολάβος του Δημοσίου και εκμεταλλεύεται τον εθνικό ορυκτό πλούτο", ενώ επισημαίνει τις "τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αποδέχεται την τακτική της επιχείρησης, υποθάλποντάς τη με το να παραχωρεί τεράστιες εκτάσεις του Δημοσίου για εκμετάλλευση".

Η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ ζητά ακόμα: Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις. Να γίνουν επενδύσεις από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις σε επίπεδο εξόρυξης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος. Να σταματήσει ο εμπαιγμός από τις κυβερνήσεις και να γίνει άμεσα το εργοστάσιο αλουμίνας. Να δημιουργηθεί Ενιαίος Φορέας Βωξίτες - Αλουμίνας - Αλουμινίου, από την εξόρυξη του Βωξίτη μέχρι τη μεταποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ