Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραμπούκικη επίθεση

Στελέχη της ΠΑΣΚΕ επιτέθηκαν στον συνδικαλιστή της "Εργοστασιακής Επιτροπής" Σπ. Βαρθολομαίο

Την τραμπούκικη επίθεση στελεχών της ΠΑΣΚΕ δέχτηκαν χτες στελέχη της "Εργοστασιακής Επιτροπής" στο Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά! Ειδικότερα, ο Σπ. Βαρθολομαίος αντιμετωπίστηκε με σπρωξιές, πέταγμα αντικειμένων εναντίον του και ανήκουστες ύβρεις! Ολα αυτά σε συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου και ενώ ο Σπ. Βαρθολομαίος ανέπτυσσε τις θέσεις της παράταξης για το φορολογικό νομοσχέδιο και ζητούσε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, για την οποία λίγο πριν η ΠΑΣΚΕ πρότεινε ...συμμετοχή με δίωρη στάση.

Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές, από μέλη του ΔΣ, ο Σπ. Βαρθολομαίος κατήγγειλε τη στάση και πρακτική ορισμένων συνδικαλιστών. Η πρώτη επίθεση έγινε από τον πρόεδρο του Σωματείου Σ. Μαρκάτο,ο οποίος έσπρωξε και σχεδόν πέταξε κάτω δυο φορές τον Σπ. Βαρθολομαίο.Ο συνδικαλιστής, μετά την επίθεση που δέχτηκε, κατάγγειλε ότι ο Σ. Μαρκάτος,ο Γ. Κοντάκης,πρόεδρος της ΠΟΕΜ, και ο Γ. Μίχας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, παίρνουν επίδομα "επίβλεψης" 15.000 δραχμών και επίδομα παραγωγικότητας 56.000 δραχμών, αν και, δικαιολογημένα, απέχουν από την εργασία τους. Ο Γ. Κοντάκης παίρνει 59.000 δραχμές.

Οι καταγγελίες του συνδικαλιστή προκάλεσαν νέα επίθεση από τον γραμματέαΛ. Ιωάννου.Ο Σπ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι τέτοιες πρακτικές τραμπουκισμού από τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ δεν πρόκειται να εμποδίσουν την "Εργοστασιακή Επιτροπή" να εκφράζει τις θέσεις της. Η τρίτη επίθεση έγινε από το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Κ. Κωρέντη.

Αντιστρέφοντας την αλήθεια και χρησιμοποιώντας τον τίτλο του σωματείου, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία καλούν τους εργαζόμενους "να κλείσουν τ' αυτιά τους στους εντολοδόχους του κόμματος"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ