Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Δυναμική απάντηση στη φορολογική αδικία

Απεργούν σήμερα ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο φορέα. Συγκέντρωση των εργαζομένων στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή, προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 9 το πρωί. Συγκέντρωση και στον Πειραιά, όπου θα καταλήξουν και οι απεργοί της Αθήνας, καθώς και σε άλλες πόλεις

Δυναμική απεργιακή απάντηση δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, στα σχέδια της κυβέρνησης για τη νέα φορολογική αρπαγή του εισοδήματός τους, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σ' όλη τη χώρα ενάντια στο αντιλαϊκό φορολογικό νομοσχέδιο.

Ολοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ απεργούν όλο το 24ωρο. Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, τις οικοδομές, τις επιχειρήσεις, το εμπόριο, τις μεταφορές, την κοινή ωφέλεια, συμμετέχουν στην απεργία διεκδικώντας δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και στη συνέχεια οι απεργοί θα κατευθυνθούν - μετά από κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων - στο Πειραιά για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των ναυτεργατών.

Προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 9 το πρωί έχει καλέσει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας.

Στον Πειραιά το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του στις 10.30 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία θα καταλήξει επίσης στο λιμάνι του Πειραιά, όπου οι εργαζόμενοι θα δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στον πανναυτεργατικό αγώνα.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Δικαστηρίων και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Τα βασικά αιτήματα της απεργίας είναι η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 2 εκατ. δραχμές περίπου, αλλαγή της σχέσης άμεσων - έμμεσων φόρων με μείωση των έμμεσων φόρων, διαφύλαξη του εισοδήματος των εργαζομένων από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, μηχανογράφηση του υπουργείου Οικονομικών για πάταξη της φοροδιαφυγής, κατάργηση των προκλητικών φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου κ.ά.

Οι εργαζόμενοι στον ΚΕΡΑΝΗ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία,ενώ οι εργαζόμενοι στον ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟ πραγματοποιούν στάση εργασίας. Στάση Εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το πρωί πραγματοποιεί και η Ενωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ μαζί με τον Σύνδεσμο Εποπτών - Αρχιεργατών.

Σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα καλεί τους συνταξιούχους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας.Ταυτόχρονα οι συνταξιούχοι ετοιμάζουν τη δική τους διαμαρτυρία με πικετοφορία στις 30 Γενάρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά.

Τον αγώνα των εργαζομένων της χώρας χαιρετίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό τους μέχρι τη νίκη.

Να συμμετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του, με αποφασιστικότητα και πείσμα, καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Στην Πάτρα,η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.Θα ακολουθήσει πορεία προς το Εργατικό Κέντρο όπου θα γίνει συγκέντρωση.

Στη Χαλκίδα,η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Οι εργαζόμενοι της Θήβας θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί, την ίδια ώρα θα γίνει συγκέντρωση και στη Φωκίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ