Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας πατριωτικός

Μαζική συγκέντρωση - συναυλία χτες στο πρώτο λιμάνι

Μαζικά και παρά το "τσουχτερό" κρύο, οι εργαζόμενοι του Πειραιά έδωσαν και πάλι το αγωνιστικό τους "παρών" στη συγκέντρωση - συναυλία αλληλεγγύης, που οργάνωσαν στο λιμάνι σωματεία του Πειραιά.

Στην εξέδρα δέσποζε το πανό: "Οι ναυτεργάτες θα νικήσουν". Την εκδήλωση "άνοιξε" ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Θ. Σταματόπουλος,ο οποίος, αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου, τόνισε: "Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν τον αγώνα τους και δεν πτοούνται από αποφάσεις - καρμπόν".

"Αγώνας ταξικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος", βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές, όταν από το βήμα της συγκέντρωσης ο γραμματέας της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με 100% επιτυχία. "Διευρύνεται - συνέχισε - το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης και ανατρέπονται τα σχέδια των εφοπλιστών και της κυβέρνησης".

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Β. Κολοβός,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος, επισημαίνοντας ότι ομόφωνα η ΠΟΘΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των ναυτεργατών, γιατί "τον θεωρεί αγώνα πατριωτικό, αγώνα αξιοπρέπειας". Είπε ότι νιώθει περηφάνια που βρίσκεται μπροστά τους και τόνισε ότι "ο αγώνας είναι ο μοναδικός δρόμος για να ζήσει ο εργάτης ανθρώπινα".

Ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα της "Κοκκινιώτισσας". Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι Σπ. Χαλβατζής και Κ. Παρασκευάς,από το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,ο Χ. Κεφάλας,πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και άλλοι. Η Ενωση Οδηγών Φορτηγών Πειραιά, με ανακοίνωσή της, συμπαραστέκεται στον αγώνα.

Μόλις έληξε η εκδήλωση, οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν με πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ