Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΕΟ
Μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης;

Υπάρχει κίνδυνος όλα όσα ακούγονται για άσχημη λειτουργία των ΚΤΕΟ να αποτελούν προϊόν μεθόδευσης, προκειμένου η υπηρεσία αυτή να περάσει στα χέρια ιδιωτών, αφού πρώτα κατασυκοφαντηθεί ο δημόσιος τομέας.

Τα παραπάνω τόνισε, χτες, μεταξύ άλλων, ο νομάρχης Αθήνας Δ. Ευσταθιάδης,σε συνέντευξη Τύπου, σχετικά με το σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών και ελέγχου ΚΤΕΟ, που από το '95 είναι στην αρμοδιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος σημείωσε πως οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος έρθει σε επαφή με υπάλληλο, που ζητά χρήματα για να τον εξυπηρετήσει, πρέπει να το καταγγείλει επώνυμα στις αρμόδιες διευθύνσεις της νομαρχίας, προκειμένου να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες σε βάρος του υπαλλήλου αυτού. Σημείωσε δε πως "δεν μπορεί για ένα ελάχιστο ποσοστό "ευάλωτων" υπαλλήλων, να διασύρονται όλοι οι υπόλοιποι".

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλος,που παραβρέθηκε στη συνέντευξη, τόνισε πως αν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των ΚΤΕΟ, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν αφεθεί, μέχρι σήμερα, από τις κυβερνήσεις, στην κατάσταση που ήταν το 1984, δίχως προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό. Η αρμόδια αντινομάρχης Αθήνας Εφ. Μπέκου σημείωσε την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και συμπλήρωσε ότι από τον ίδιο τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του υπουργείου Μεταφορών προβλέπεται η λειτουργία 9 ΚΤΕΟ στην Αττική και όμως σήμερα, στο νομό, λειτουργούν 4 και αυτά με πολλές δυσκολίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ