Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδιάφοροι και επικίνδυνοι

Στις 23 Μάη στη Λάρισα παραπέμπονται να δικαστούν τα μέλη της Πανθεσσαλικής και άλλοι αγρότες, ενώ είναι χιλιάδες οι αγρότες που διώκονται για τη συμμετοχή τους στους μεγάλους αγροτικούς αγώνες.

Το πρόβλημα των μαζικών διώξεων και η ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών έχουν αναδειχτεί σε μείζον πολιτικό πρόβλημα και καταγγέλλονται από πλήθος μαζικών φορέων. Την ανησυχία του εξέφρασε χτες και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, ενώ η Πανθεσσαλική πήρε τη διαβεβαίωση από τα κόμματα (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ) ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση μέσω της Βουλής, για να σταματήσουν οι διώξεις. Ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να δοθεί τέτοια λύση. Οι ΜΟΝΟΙ που... "δείχνουν αδιάφοροι" είναι οι υποτακτικοί των κυβερνητικών ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ. Με τη σιωπή τους, οι καρεκλοκένταυροι δείχνουν να εκδικούνται τους αγρότες, γιατί με τον αγώνα τους, εκτός που αποκάλυψαν την κυβερνητική πολιτική και πρακτική, ξεσκέπασαν και το διασπαστικό ρόλο των συμβιβασμένων αυτών ηγεσιών στο αγροτικό κίνημα.

Ωστόσο, η αδιαφορία που δείχνουν τώρα, δεν επιβεβαιώνει, απλώς, πως οι ηγεσίες αυτές εξακολουθούν να μένουν απομονωμένες και ξένες προς το αγροτικό κίνημα, αλλά γίνονται και επικίνδυνες, καθώς ανέχονται την κυβερνητική τρομοκρατική πρακτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ