Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΥ
Αγώνας ενάντια στη διάλυση

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων ξεκίνησε χτες η 5νθήμερη απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του Οργανισμού Καπνού,κόντρα στην επιμονή του υπουργού Γεωργίας να διαλύσει τον Οργανισμό Καπνού. Τριήμερη απεργία επίσης ξεκινούν από αύριο και οι γεωπόνοι του Οργανισμού και όπως ανακοίνωσε χτες ο σύλλογος των εργαζομένων, ο απεργιακός αγώνας συνεχίζεται από τη Δευτέρα με 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι: Αναβάθμιση και όχι κατάργηση του Οργανισμού Καπνού. Την εξαίρεση του Οργανισμού καπνού από τις διατάξεις του νομοσχεδίου περί σύστασης του ΟΕΚΕΠΕ, που θα του αφαιρέσει τις ελεγκτικές του αρμοδιότητες. Επίσης, την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού Καπνού, που δεν μπορεί πλέον να καλύψει ούτε τις άμεσες δαπάνες μισθοδοσίας των υπαλλήλων του.

Οι σύλλογοι των εργαζομένων σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες, επισημαίνουν πως η κατάργηση του Οργανισμού Καπνού θα έχει αρνητικές συνέπειες, τόσο σε βάρος των καπνοπαραγωγών, όσο και σεβάρος των ίδιων των εργαζομένων. Επίσης τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι με την αγωνιστική τους στάση μπορούν να σηματοδοτήσουν εξελίξεις ανατροπής μιας τέτοιας επιλογής. Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο υπουργός Γεωργίας εκτός από τον Οργανισμό Καπνού σκοπεύει να καταργήσει και τους Οργανισμούς Βάμβακος και Ελαιολάδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ