Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΣΣΑ
Υπολειτουργεί το νοσοκομείο

Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού

Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αμφισσας είναι ένα νέο, σχετικά, νοσοκομείο, σύγχρονο, μεγάλο και βρίσκεται σε πολύ καλό περιβάλλον καθώς χτίστηκε στο υψηλότερο σημείο της πόλης.

Το νοσοκομείο θα είχε όλες τις προϋποθέσεις καλής λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών στους κατοίκους της Φωκίδας, αν οι κυβερνήσεις εφάρμοζαν ένα σωστό Εθνικό Σύστημα Υγείας στη βάση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του και όχι της εμπορευματοποίησης.

Ομως οι κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρθηκαν για την υγεία 32.000 κατοίκων και δε φρόντισαν να στελεχώσουν το νοσοκομείο με ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τη σωστή λειτουργία των κλινικών και των μονάδων, τον εξοπλισμό ή τη λειτουργία του όποιου εξοπλισμού υφίσταται.

Πρόσφατα, το Σωματείο Εργαζομένων που δέχεται όλες τις αρνητικές συνέπειες της υπο(δυσ)λειτουργίας του νοσοκομείου και ζει από κοντά, καθημερινά, τα προβλήματα, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και ζητεί:

  • Αμεσα λύση στο πρόβλημα της μη λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής εξαιτίας της έλλειψης γιατρών ανάλογης ειδικότητας.
  • Την πρόσληψη γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως παιδίατρου, ακτινολόγου, 2ου καρδιολόγου, 3ου χειρουργού, προκειμένου να καλύπτονται οι εφημερίες και η εξυπηρέτηση κατά τους θερινούς μήνες. Το σωματείο επισημαίνει ότι οι εφημερίες καλύπτονται από αγροτικούς γιατρούς ελάχιστης εμπειρίας.
  • Την πλήρη λειτουργία του τμήματος αιμοδοσίας. Το Σωματείο Εργαζομένων στην ανακοίνωσή του σαφώς αφήνει να διαφανεί ότι προσλήψεις, μετατάξεις, αποσπάσεις προσωπικού γίνονται βάσει των πελατειακών σχέσεων και ρουσφετιού προς αλλότριες κατευθύνσεις (εσωτερικές μετατάξεις, κάλυψη αγροτικών ιατρείων κλπ. με ΔΕ νοσοκόμες) και όχι αξιόλογων αντικειμενικών κριτηρίων.Τέλος, για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων ζητάει την ένταξή του στην Α άγονη ζώνη και καλεί όλους να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον. Δηλώνει, δε, ότι "κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και υπονόμευσης του νοσοκομείου θα έχει απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων".

Γιώργος ΠΑΝΤΕΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ