Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ζητούν και προειδοποιούν οι αξιωματικοί

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Ρωμαίο, είχε χτες το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και του εξέθεσε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Ηλίας Βλαχογιάννης,ο υπουργός αποδέχτηκε το αίτημα για την επέκταση και στην Αστυνομία των διατάξεων του ν. δ. 142/74 (πλασματική 5ετία) που ισχύει για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων της Αστυνομίας θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης με τον υφυπουργό Οικονομικών. Οι αξιωματικοί διατύπωσαν τα παράπονά τους για τις εξαιρέσεις από τις μισθολογικές προαγωγές, έθεσαν το θέμα της προώθησης αποκαταστατικής τροπολογίας για επανάκριση των αποτάξεων για συνδικαλιστική δράση των αστυνομικών Κ. Συγγούνη και Ι. Κωτσή και ζήτησαν μέριμνα για όσους ασχοληθούν στη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου στην Αθήνα.

Η Ενωση Αξιωματικών αναμένεται να καθορίσει τη στάση της κατά τη διάρκεια του διήμερου ετήσιου συνεδρίου το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Αθήνα. Σήμερα εξάλλου, αρχίζει το διήμερο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ