Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΠΑΜΕ
Μαζικά σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στις 7.30 μ.μ. η διεθνιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. Με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από 20 χώρες η σημερινή Συνδιάσκεψη («Μετροπόλιταν», 10 π.μ.)

Με τη συμμετοχή συνδικαλιστών του αγωνιστικού και ταξικού κινήματος από 20 χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, ξεκινάει σήμερα, στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» της Αθήνας, η Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την οποία διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ). Η μεγάλης σημασίας για το παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα πρωτοβουλία θα κορυφωθεί σήμερα το βράδυ, στις 7.30 μ.μ. με την Διεθνιστική Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που διοργανώνουν η ΠΣΟ και το ΠΑΜΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Στους Ελληνες εργάτες θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το Λίβανο, την Παλαιστίνη και συνδικάτα της Ευρώπης.

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης και στη μαζική εκδήλωση που θα ακολουθήσει έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, ανάμεσα σε άλλους, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Συρίας, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Παλαιστίνης, οι δύο Γενικές Συνομοσπονδίες Εργατών από το Λίβανο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Ιράν και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Κουβέιτ. Επίσης, εκτός από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από Αίγυπτο, Σουδάν, Κούβα, Κύπρο, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Ελβετία κ.ά. Στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης, εκπρόσωποι των συνδικάτων θα μιλήσουν σε συγκέντρωση των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Μετροπόλιταν», στη 1 το μεσημέρι.

Για τη σημασία της Συνδιάσκεψης και της εκδήλωσης αλληλεγγύης μιλάνε σήμερα στον «Ρ» ο ΓΓ της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκος και τα μέλη της Γραμματείας της ΠΣΟ Οσιρις Οβιέδο (Κούβα), Αντίπ Μίρο (Συρία) και Αμπντούλ Μαλίκ (Σουδάν).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org