Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στοχοπροσηλωμένες συμμαχίες...

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι συμμαχίες του ΣΥΝ ενόψει τοπικών εκλογών ήταν στοχοπροσηλωμένες προς το ΠΑΣΟΚ. (10 δήμοι - πρωτεύουσες νομών, 10 δήμοι της Β' Αθήνας). Μάθαμε πρόσφατα ότι και η ΝΔ αποτελεί για τον ΣΥΝ... άξιο σύμμαχο σε δύο δήμους της Β' Αθήνας. Στελέχη του ΣΥΝ απ' ό,τι φαίνεται εθισμένοι στις πρασινο-μπλε συμμαχίες (σ.σ. άλλωστε συνδιοικούν στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ, ΤΕΔΚΝΑ) προχωρούν στη συμμετοχή τους σε «σχήματα» που υποστηρίζονται και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, λοιπόν στο δήμο Συμπολιτείας στην Αχαΐα, εκλεκτό στέλεχος του ΣΥΝ ο Βασίλης Τσονάκας συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Καλογερόπουλου που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Μια αναπόφευκτη και εν πολλοίς προδιαγεγραμμένη κατάληξη, όταν, τελικά, και τα τρία κόμματα αυτά, στην ουσία, δεν έχουν τόσο έντονες τις πολιτικές διαφορές, αλλά τις ...διαχειριστικές διαφορές (βλέπε καρέκλα).

Τι κι αν στα λόγια ο ΣΥΝ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για την πολιτική της και ενίοτε και το ΠΑΣΟΚ, στην πράξη φροντίζει να συμπράττει μαζί τους, είτε έμμεσα, είτε άμεσα. Οι αντιλαϊκές συνεργασίας - συμπράξεις αυτές του ΣΥΝ με τα κόμματα του δικομματισμού είναι αδιάψευστη απόδειξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ