Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «λόγια» και τα «έργα»

«Δεσμευτήκαμε ν' αλλάξουμε σελίδα, δεσμευτήκαμε να αλλάξουμε ρυθμούς, δεσμευτήκαμε να περάσουμε από τα λόγια στη δράση. Αυτό κάνει συνολικά η κυβέρνηση, αυτό κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ στον τομέα των έργων». Αυτό δήλωσε, μόλις πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, το κακό χάλι στο οποίο βρίσκονται τρεις οδικοί άξονες - ο ένας στη Μακεδονία (Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Δράμα), ο άλλος στην Πελοπόννησο (Πάτρα - Πύργος - Τρίπολη) και ο τρίτος στην Κρήτη (Κίσσαμος - Σητεία) - έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους, μόνο στο πρώτο εξάμηνο φέτος, 64 άνθρωποι...

Κι όλα αυτά, βέβαια, γιατί όχι μόνον η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ έχουν στραμμένη την προσοχή τους μόνο στα «μεγάλα έργα» και ιδιαίτερα σ' αυτά που με βάση τις ληστρικές «συμβάσεις παραχώρησης» δίνουν το δικαίωμα στο μεγάλο κεφάλαιο να τα εκμεταλλεύεται για δεκαετίες, χαρατσώνοντας διπλά το λαό: και για την κατασκευή, και για τη χρήση.

Οσο για τα μικρότερα έργα, για τα οποία διψά η περιφέρεια; Και αυτών η κατασκευή παραπέμπεται πλέον στις περιβόητες «Συμπράξεις» (ΣΔΙΤ), δηλαδή όταν και αν το κατασκευαστικό κεφάλαιο καταλήξει ότι είναι κερδοφόρα!

Πραγματικά, λοιπόν, η κυβέρνηση ανέλαβε «δράση». Και εύκολα καταλαβαίνει κανείς για το όφελος ποιου. «Τα λόγια είναι περιττά», κύριε πρωθυπουργέ...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ