Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Λάβετε θέσεις υπέρ των Λαών!

Κάλεσμα του ΓΓ της ΠΣΟ για τη σημερινή εκδήλωση

Σήμερα το βράδυ διοργανώνεται από την ΠΣΟ και το ΠΑΜΕ μια αυθεντική εκδήλωση Ειρήνης και Φιλίας. Σε ανάλογες συνάξεις όλοι οι φίλοι και τα στελέχη του ΠΑΜΕ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να οργανώσουν ζωντανές, ζεστές, αγωνιστικές και ενθουσιώδεις εκδηλώσεις. Ενα τέτοιο κλίμα επιβάλλεται να κυριαρχήσει σήμερα το βράδυ στο ΣΕΦ. Μέσα από τον ενθουσιασμό και τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα να νιώσουν οι ξένοι αντιπρόσωποι την ειλικρινή συντροφική αγάπη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας. Να αντιληφθούν ότι δεν είναι μόνοι τους, ότι δεν τους ξεχνάμε. Να πάρουν κουράγιο και να συνεχίσουν να αντιστέκονται στους ιμπεριαλιστές και στο στρατό κατοχής που ήδη πήρε τη θέση του ισραηλινού στρατού στο Λίβανο.

Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, από την ίδρυσή του τον Απρίλη του 1999 μέχρι σήμερα, έχει δώσει με επιτυχία εξετάσεις στην παρουσία του στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα. Βέβαια, η βάση όλης αυτής της προσπάθειας είναι πρώτα από όλα η δράση του ΠΑΜΕ σε εθνικό επίπεδο. Η δράση του μέσα στην Ελλάδα. Εδώ πατά η διεθνής παρουσία του.

Σήμερα, λοιπόν, πρέπει να λάβουμε θέσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Για να στηρίξουμε και ταυτόχρονα να διευρύνουμε το κύρος του ΠΑΜΕ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Να σταθεροποιήσουμε και να επαυξήσουμε την καταγραφή του ΠΑΜΕ σαν σταθερό αντιιμπεριαλιστικό μαχητή μέσα στο Διεθνές Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Μια άλλη πλευρά που αξίζει να έχουμε υπόψη μας αφορά στην παρουσία και τη δράση της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΣΟ). Η ΠΣΟ, λοιπόν, που ιδρύθηκε το 1945 και μέχρι το 1990 είχε μια πολύ σπουδαία πορεία. Αντιμετώπισε στα χρόνια 1990 - 2005 δυσκολίες και εμπόδια. Από το 2005 ξεκινά μια πορεία ανασυγκρότησης και ενίσχυσης της παρουσίας της. Αυτή ακριβώς η προσπάθεια ανασυγκρότησης δέχεται βρώμικες επιθέσεις από τα όργανα των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου. Με κάθε μέσο, με πολύ χρήμα και με μεθοδευμένες συκοφαντίες επιχειρούν να ανακόψουν τη νέα πορεία της ΠΣΟ.

Προσπάθησαν να υπονομεύσουν τη συμμετοχή ξένων συνδικάτων και στη σημερινή Συνδιάσκεψη που οργανώσαμε. Απέτυχαν όμως.

Η επιτυχία, λοιπόν, αυτής της εκδήλωσης Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, πρωτοβουλίας της ΠΣΟ, είναι και μια έμπρακτη απάντηση στα όργανα του καπιταλισμού μέσα στα συνδικάτα και επίσης μια δύναμη προωθητική για τις οργανώσεις - μέλη της ΠΣΟ σε όλον τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ