Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9574

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ»
Να μετατραπεί η λαϊκή αγανάκτηση σε καταδίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι δεν αγανακτούν μόνο, αλλά τιμωρούν, με την καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπερψηφίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση.


ΣΕΛ.  3

Σήμερα το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Θεσσαλονίκη

Επικίνδυνη για τους λαούς των Βαλκανίων και τον ελληνικό λαό η πολιτική για πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γεωπολιτική σκηνή της ΝΑ Ευρώπης που εξάγγειλε ο Κ. Καραμανλής

Σήμερα η καρδιά των ταξικών δυνάμεων χτυπά στη Θεσσαλονίκη. Με το μεγάλο δυναμικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, στις 6.30 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Με τη μαζική τους συμμετοχή τους, εργάτες και υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι, από κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας, συντονίζουν το κοινό μέτωπο αντίστασης, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Μιλώντας χτες στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο Κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε της φιλοϊμπεριαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης στον πόλεμο του Ισραήλ κατά του Λιβάνου και των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί. Πρόβαλε τα μεγάλα έργα ως υποδομές που εντάσσονται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που δικαιούνται στη νέα γεωπολιτική σκηνή της ΝΑ Ευρώπης, η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, στα πλαίσια του περιβόητου «ενιαίου οικονομικού χώρου» στα Βαλκάνια, σε όφελος των μονοπωλίων. Οσο για τους αγρότες, τους παρέδωσε στη νέα ΚΑΠ και την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή στο ξεκλήρισμα.

«Το κριτήριο για τα έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ακόμη και για τα αναγκαία που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, δεν είναι οι λαϊκές ανάγκες, αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν για να γίνουν, θα πληρώνουν και για να τα χρησιμοποιούν», σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  5,    6   -   8

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΠΣΟ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αύριο Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Τη σκυτάλη του ναυτικού αποκλεισμού πήρε από τους Ισραηλινούς η διοίκηση της UNIFIL στο Λίβανο και 12 πολεμικά πλοία, μαζί και η ελληνική φρεγάτα «Κανάρης», ξεκίνησαν περιπολίες στις ακτές του Λιβάνου βρισκόμενα σε πολεμική αποστολή. Το γεγονός κάνει ακόμη πιο επιτακτική τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας στη διεθνιστική εκδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής, που διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, αύριο, στις 7.30 μ.μ., στο ΣΕΦ (φωτ. από παλιότερη εκδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μ. Ανατολής).


ΣΕΛ.  19


ΝΑΣ - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Τηλεπικοινωνίες προς όφελος του λαού

Την ανάγκη Ενιαίου Φορέα Τηλεπικοινωνιών με λαϊκό εργατικό έλεγχο και φθηνές ποιοτικές υπηρεσίες για όλο το λαό, τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος, με αφορμή την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, όπως και ο Σπύρος Χαλβατζής, στην περιοδεία του στην ΙΝFΟΤΕ.


ΣΕΛ.  16
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ
Με το λαό της Κοκκινιάς

Μήνυμα νίκης του αγωνιστικού ψηφοδελτίου συνεργασίας έστειλε χτες η μεγάλη συγκέντρωση στη Νίκαια της «Δημοκρατικής Ενότητας», όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της παράταξης.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ