Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Τιμήθηκαν πατριώτες δημοσιογράφοι

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιήθηκαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία στο Ρέθυμνο οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Κωστή Παπαδάκη (εφέδρου ανθυπολοχαγού, μέλους της ΕΣΗΕΑ, ανταποκριτή του «Βήματος», που σκοτώθηκε την πρώτη μέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου στο Νεστώριο της Καστοριάς), του Μανώλη Λίτινα (εφέδρου λοχαγού, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς έπειτα από φριχτά βασανιστήρια και ήταν αυτός που εξέδιδε την εφημερίδα «Σημαία» του ΕΔΕΣ) και των αδελφών Βαγγέλη και Γιώργου Ανδρουλιδάκη, οι οποίοι υπήρξαν επίλεκτα μέλη της Ενωσης.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στο διήμερο 10 - 11 Δεκέμβρη, κατά τις οποίες δόθηκε συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά.

Το Σάββατο 11 Δεκέμβρη, ο νομάρχης και το ΝΣ και ο δήμαρχος του Ρεθύμνου μαζί με την αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ κατέθεσαν στεφάνι στην προτομή του Κ. Παπαδάκη, όπου διμοιρία του 44ου Συντάγματος Ρεθύμνης και η Φιλαρμονική του Δήμου απέδωσαν τιμές.

Το απόγευμα, στο Ωδείο της πόλης, έγιναν οι κυρίως εκδηλώσεις που περιλάμβαναν χαιρετισμούς των εκπροσώπων των αρχών και ομιλίες, αρχικά του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Ν. Κιάου, για τη συμβολή των δημοσιογράφων στους εθνικούς αγώνες, έπειτα του Α` αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ και προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης 1941-'44 Νίκου Καραντηνού, για την προσφορά των Παπαδάκη και Λίτινα και εκπροσώπων από τοπικές εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Στην εκδήλωση, εκτός των άλλων, ο νομάρχης Ρεθύμνης, Μ. Λίτινας, απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Ν. Κιάο και στον πρόεδρο του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων Ν. Καραντηνό για την προσφορά στη δημοσιογραφία.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, εκτός των επισήμων που παραβρέθηκαν. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης κάλυψε με μεγάλη επιτυχία η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μπ. Πραματευτάκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ