Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Αφαιρούνται αρμοδιότητες από τον ΟΕΚ

Ενα τεράστιο έργο θα γίνει με τα λεφτά των εργαζομένων, αλλά άλλοι θα αποφασίζουν από ποιον και πώς θα κατασκευαστεί

Μια ολόκληρη πολιτεία θα κτιστεί με χρήματα των εργαζομένων, αλλά ο ΟΕΚ δε θα έχει σχεδόν κανένα αποφασιστικό ρόλο
Μια ολόκληρη πολιτεία θα κτιστεί με χρήματα των εργαζομένων, αλλά ο ΟΕΚ δε θα έχει σχεδόν κανένα αποφασιστικό ρόλο
Στο περιθώριο οδηγείται και επίσημα πλέον ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), από κυβέρνηση και Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ) «Αθήνα 2004», στο θέμα της κατασκευής του Ολυμπιακού χωριού. Χτες, το ΔΣ της ΟΕΟΑ αποφάσισε να αφαιρέσει ίσως τη σημαντικότερη αρμοδιότητα του ΟΕΚ, τη σύνταξη δηλαδή των Τευχών Δημοπράτησης του έργου. Αρμοδιότητα που προβλέπεται και από τη σύμβαση πλαίσιο που υπέγραψαν «Αθήνα 2004» και ΟΕΚ πριν από ένα μήνα (αρθρ. 4: «στην αρμοδιότητα του ΟΕΚ ανήκει η διαδικασία για τη σύνταξη των μελετών εφαρμογής και των Τευχών Δημοπράτησης του έργου» ).

Ετσι, όπως αποφασίστηκε χτες, δε θα είναι ο ΟΕΚ που θα αποφασίσει το πώς θα κατασκευαστεί ένα έργο, το οποίο θα γίνει με λεφτά των εργαζομένων και που θα αποδοθεί σε δικαιούχους μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός που θα συντάξει τα Τεύχη Δημοπράτησης θα είναι ο μελετητής, που θα επιλέξει ύστερα από διαγωνισμό η ΟΕΟΑ. Ο ΟΕΚ απλώς θα προωθήσει όσα θα προβλέπουν τα τεύχη δημοπράτησης.

Συγκεκριμένα, το ΔΣτης ΟΕΟΑαποφάσισε να αναλάβει τον αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό διαγωνισμό, την προμελέτη του έργου και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Οταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι μελέτες και τα τεύχη θα παραδοθούν στον ΟΕΚ ο οποίος και θα προχωρήσει στη δημοπράτηση και κατασκευή του έργου με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης . Ακόμα, το ΔΣ της ΟΕΟΑ αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το μέλος του Λάμπη Νικολάου για να παρακολουθήσει την υλοποίηση του έργου σε όλα τα στάδια. Να σημειώσουμε ότι για όλα τα παραπάνω υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ ΟΕΟΑ και της διοίκησης του ΟΕΚ, για την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης.

Στο μεταξύ, σήμερα, θα συνεδριάσει στο ΥΠΠΟ η Διυπουργική Επιτροπή, η οποία και θα εξετάσει νομοσχέδιο που θα προβλέπει τη σύσταση εταιρίας από τον ΟΕΚ για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού. Τέλος, χτες, το ΔΣ επέλεξε πέντε διαφημιστικές εταιρίες, που θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση του κλειστού διαγωνισμού για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το έτος 2000.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ