Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ΟΤΕ τίμησε τη ζωντανή ιστορία του

Απ' τα «TTT» στην «ΑΤΤΕ» και από εκεί το 1949 στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ). Η πορεία των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα είναι η πορεία του ΟΤΕ. Ζωντανή ιστορία αυτής της πορείας οι συνταξιούχοι του. Οι παλιοί «τριατατικοί», αλλά και οι νεότεροι συνταξιούχοι του Οργανισμού. Ολοι αυτοί που με το μόχθο τους και πολλές φορές και το αίμα τους, όταν οι συνθήκες το επέβαλλαν, έστησαν το δημόσιο ΟΤΕ, τον ανέπτυξαν και τον έφθασαν εδώ που είναι σήμερα. Ολοι αυτοί που έσκαψαν από άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα για να παν ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι το αναγκαίο τηλέφωνο. Για να μπορεί σήμερα ο ΟΤΕ να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει 5,5 εκατομμύρια συνδρομητές και ότι είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της Ελλάδας. Ολους αυτούς τους ανθρώπους τίμησε χτες ο Οργανισμός με την ευκαιρία των 50 χρόνων που γιορτάζει φέτος.

Βέβαια, οι καιροί και οι συσχετισμοί μπορεί να άλλαξαν. Ισως γι' αυτό η απαίτηση των συνταξιούχων - όπως τη διατύπωσε ο πρόεδρος του συλλόγου τους Δημήτρης Κοτσαφτίκης- να παραμείνει το 51% στο δημόσιο για να ασκείται έλεγχος σε μια εταιρία στρατηγικής σημασίας, να μην ακούστηκε καλά στα αυτιά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών. Το ίδιο ισχύει και για την αναφορά του ίδιου ομιλητή στο κίνδυνο που επικρέμεται πάνω από τον ΤΑΠ-ΟΤΕ μετά το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους να μην μπορεί το Ταμείο να καταβάλλει τις συντάξεις τους. Ομως, όπως φάνηκε και από την ομιλία του υπουργού, για την κυβέρνηση αρκούν οι επιτυχίες του ΟΤΕ στο χρηματιστήριο και στην επενδυτική πολιτική στο εξωτερικό.

Στη χτεσινή εκδήλωση προς τιμήν των συνταξιούχων χαιρετισμό εκτός από τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη, απεύθυναν και ο πρόεδρος του ΟΤΕ Β. Ράπανος και ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Στ. Ανέστης, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Συμεωνίδης έκανε μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση στους σημαντικότερους σταθμούς του ΟΤΕ, αναγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι από την Παρασκευή θα εκπέμψει με το μπουκέτο της ψηφιακής τηλεόρασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ