Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομοσχέδιο «απελευθέρωσης» των τηλεπικοινωνιών

Την παράδοση των τηλεπικοινωνιών της χώρας βορά στο ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο προβλέπει το σχέδιο νόμου που παρουσιάζει επίσημα σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών σε ειδική εκδήλωση για τις τηλεπικοινωνίες.

Το σχέδιο νόμου για την «πλήρη απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών» αποστέλλεται στους εμπλεκόμενους φορείς για να διατυπώσουν σε 20 μέρες τις παρατηρήσεις τους και περί τα τέλη Γενάρη 2000 αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Οπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Μεταφορών, το σχέδιο νόμου στηρίχτηκε στις αρχές που επιτάσσει το κοινοτικό δίκαιο και θέτει τους κανόνες για να δραστηριοποιηθούν πολλοί «παίκτες» σε συνθήκες «υγιούς ανταγωνισμού» στην πλήρως απελευθερωμένη τηλεπικοινωνιακή αγορά από την 1η Γενάρη του 2001.

Με το σχέδιο αυτό, όπως είναι αυταπόδεικτο, ο ΟΤΕ χάνει οριστικά την αποκλειστικότητα ορισμένων βασικών υπηρεσιών, με πιο σημαντική τη σταθερή τηλεφωνία, ενώ εν ονόματι του ανταγωνισμού, η τηλεφωνική επικοινωνία μετατρέπεται από κοινωνικό αγαθό σε ένα ακόμα εμπορικό προϊόν.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι το σχέδιο νόμου «θωρακίζει την προστασία των πολιτών και την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε προσιτή τιμή». Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι της κυβέρνησης αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας, που κάθε άλλο παρά «υψηλής ποιότητας υπηρεσίες» παρέχουν (πολλά προβλήματα στην παροχή σήματος σε καθημερινή βάση, με αποκορύφωμα τη μέρα του σεισμού, που σίγησαν τα κινητά τηλέφωνα). Αλλά και από «προσιτές τιμές» γνωρίζουν καλύτερα οι συνδρομητές των ιδιωτικών εταιριών, που καταβάλλουν «αλμυρά» τηλεφωνικά τέλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ