Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράταση για τη βενζίνη σούπερ ζητά η Ελλάδα

Την παράταση για δύο χρόνια (δηλαδή μέχρι το 2002) της κατάργησης της βενζίνης σούπερ, που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση να γίνει από το Γενάρη του 2000, αναμένεται να ζητήσει πλέον η χώρα μας από τις Βρυξέλλες. Αυτό ουσιαστικά αποφασίστηκε χτες κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

Οπως είναι γνωστό, αρχικά η χώρα μας (όπως και άλλες τρεις χώρες της ΕΕ) είχε ζητήσει παράταση της εφαρμογής του μέτρου της κατάργησης της βενζίνης σούπερ για πέντε χρόνια. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε δεκτό, προφανώς επειδή επικράτησαν τα συμφέροντα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το θέμα είναι σοβαρό, καθώς σήμερα στη χώρα μας κινούνται χρησιμοποιώντας βενζίνη σούπερ τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ΙΧ και ελαφρά φορτηγά και άλλα τόσα μηχανάκια και μοτοσικλέτες. Για το λόγο αυτό, κατά τη χτεσινή σύσκεψη εξετάστηκαν εναλλακτικά σενάρια, ώστε αυτά τα οχήματα να μπορούν να κυκλοφορούν και μετά την κατάργηση της βενζίνης σούπερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα πιθανά σενάρια δεν εξετάζεται μέχρι στιγμής η επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης, χωρίς ωστόσο να είναι απόλυτα βέβαιο ότι δε θα συζητηθεί τελικά, καθώς υπάρχουν έντονες πιέσεις, προς την κατεύθυνση αυτή, των εισαγωγέων αυτοκινήτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ