Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε όλη τη χώρα

Από το συμβολικό αποκλεισμό στη γέφυρα του Νέστου
Από το συμβολικό αποκλεισμό στη γέφυρα του Νέστου
Σε συντονισμένη δράση με το εργατικό κίνημα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη Θεσσαλονίκη φοιτητές και σπουδαστές την Πέμπτη στις 11 το πρωί καλούν σε συγκέντρωση μπροστά στο Πολυτεχνείο απ' όπου θα ξεκινήσουν για να ανταμώσουν με τα ταξικά εργατικά συνδικάτα που έχουν ορίσει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην εμπορική πύλη της Εκθεσης.

Αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί, οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στις συλλήψεις φοιτητών στην Αθήνα (που έγιναν στις 8/6). Στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε μαζική εξόρμηση στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου στεγάζεται και ο σταθμός μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ, προκειμένου να ενημερώσουν το λαό της Θεσσαλονίκης για τις διεκδικήσεις τους και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους.

Μακεδονία - Θράκη

Φοιτητές από τους συλλόγους που βρίσκονται σε κατάληψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μετά από απόφαση των συλλόγων τους, χτες το απόγευμα επισκέφθηκαν τα Εργατικά Κέντρα Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Εβρου και ζήτησαν από τις διοικήσεις να πάρουν αποφάσεις για προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη και συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνουν στις 12 το μεσημέρι σε κάθε πόλη (Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη).

Προηγούμενα, το Σάββατο 17 Ιούνη, φοιτητές και εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Καβάλας - Ξάνθης, στο ύψος του ποταμού Νέστου.

Χαλκίδα

«Οσο το νόμο θα 'χετε οδηγό, εμείς στην αντεπίθεση, μαζί με το λαό», διαδήλωσαν και πάλι, χτες, στους δρόμους της Χαλκίδας, εκατοντάδες σπουδαστές του ΤΕΙ, απαιτώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Στη συνέλευση που προηγήθηκε στο ΤΕΙ Χαλκίδας συμμετείχαν 1.000 σπουδαστές, περίπου, που αποδέχτηκαν το πλαίσιο διεκδίκησης και πάλης της Επιτροπής Αγώνα. Σήμερα οι σπουδαστές θα αποκλείσουν την Εθνική Οδό στο ύψος των Ψαχνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πόλη, ενώ το απόγευμα θα γίνει προβολή ταινίας στο ίδρυμα. Την Πέμπτη θα συμμετάσχουν οι σπουδαστές στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Θεσσαλία

Σε Λάρισα και Βόλο, στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεων τους, φοιτητές και σπουδαστές, αύριο θα προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς σιδηροδρομικών γραμμών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες κινητοποιήσεις αύριο Τετάρτη(2007-03-27 00:00:00.0)
Δυναμικό «παρών» και στη Θεσσαλονίκη(2007-03-23 00:00:00.0)
Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία(2006-06-23 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα(2006-06-21 00:00:00.0)
Ολοι στο δρόμο!(2006-03-29 00:00:00.0)
Μας στερούν τη γνώση, μας πνίγουν τη ζωή(2005-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ