Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Θέλουν τους σπουδαστές χειροκροτητές του ΠΑΣΟΚ

Επιδιώκουν διάλογο με την κυβέρνηση, αφήνουν στο απυρόβλητο την ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και βγάζουν διατάγματα απαγόρευσης για τη διακίνηση ανακοινώσεων της ΠΚΣ. Με αυτή την τακτική η «Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης» στο ΤΕΙ Κοζάνης προσπαθεί να φιμώσει την ΠΚΣ για την κριτική που έκανε για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κοζάνη με αφορμή την εκεί παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου. Μια κινητοποίηση που έληξε με την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των σπουδαστών.

Η ΠΚΣ ευθύς αμέσως καταδίκασε την αστυνομική βία. Ταυτόχρονα, όμως, σημείωσε τις ευθύνες της «Επιτροπής Κατάληψης» που άφησε τον ΠΑΣΟΚο νομάρχη και τον ΠΑΣΟΚο δήμαρχο και πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ να χρησιμοποιήσουν το σπουδαστικό κίνημα για να παίξουν αντιπολιτευτικό παιγνίδι στην κυβέρνηση μέσα από δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις τους, βγάζοντας λάδι την πολιτική του κόμματός τους που άνοιξε το δρόμο για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μόλις θίχτηκε η στάση του ΠΑΣΟΚ, από κοινού ΠΑΣΠ, Αριστερά Σχήματα, Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, σε συνέλευση που προκάλεσαν στις 2 χτες (Δευτέρα) τα ξημερώματα, αποφάσισαν «δημοκρατικά» πως δεν επιτρέπεται η διακίνηση φυλλαδίων κομμάτων και παρατάξεων! Προσβάλλοντας βάναυσα τις αγωνιστικές παραδόσεις του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, αποφάσισαν πως δε χρειάζεται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να καταργήσουν το Ασυλο, μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι.

«Αποκαλύπτεται πώς θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους σπουδαστές. Σέρνοντάς τους πίσω από αιτήματα που όχι μόνο δε θίγουν την πολιτική που τα γέννησε, τα ψήφισε και τα εφάρμοσε, αλλά και σπρώχνοντας τους - άλλοι συνειδητά, άλλοι όχι - στον ανούσιο δικομματικό καβγά ΝΔ -ΠΑΣΟΚ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΚΣ και καλεί τους σπουδαστές να συντονίσουν τον αγώνα τους με το εργατικό κίνημα, προσανατολισμένα σε συνολική ρήξη με την πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσα από ένα πλαίσιο που θα απομονώνει τις λογικές διαχείρισης και συμβιβασμού. «Μόνο τότε ο αγώνας μας θα ανοίγει προοπτική, θα γίνεται πραγματικά νικηφόρος», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ