Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κοινός αγώνας εργαζομένων και φοιτητών - σπουδαστών

Αναφερόμενη στην κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, από την Κρήτη όπου περιόδευε, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Η επόμενη Πέμπτη είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα. Καθώς θα υπάρχει ένα μεγάλο φοιτητικό σπουδαστικό συλλαλητήριο, στο οποίο καλούνται να πάρουν μέρος εργατοϋπάλληλοι και να υπάρξει κοινός αγώνας εργαζομένων και φοιτητών, σπουδαστών. Κοινός αγώνας γιατί πρόκειται για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό βέβαια που χρειαζόταν για την Πέμπτη θα ήταν μια γενική πανελλαδική απεργία, κάτι το οποίο δεν έγινε από την πλευρά της ΓΣΕΕ. Ξέρετε, υπάρχει ο αγώνας ο πραγματικός και υπάρχει και ο αγώνας για την τιμή των όπλων.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, καλούμε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη στάση εργασίας και να βρεθούν στο πλευρό των φοιτητών και των σπουδαστών.

Γιατί, ο αγώνας αυτός δεν πρέπει να σταματήσει και να ανακοπεί καθόλου.

Πρέπει να συνεχιστεί, γιατί κάθε ανάπαυλα από αυτόν τον αγώνα και κάθε εφησυχασμός θα προκαλέσει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και δε θα αντιστοιχεί στις πραγματικές διαθέσεις που έχουν εκφράσει οι φοιτητές και οι σπουδαστές για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα, αλλά ριζοσπαστικά για την Παιδεία, υπέρ μιας λαϊκής δωρεάν Παιδείας σύγχρονης.

Τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση είναι μέτρα που εξυπηρετούν αποκλειστικά τους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα αγκαλιάσουν ακόμα πιο ασφυκτικά το χώρο της Ανώτατης Παιδείας, το χώρο της έρευνας, δηλαδή το χώρο όπου διαμορφώνεται το σύγχρονο επιστημονικό δυναμικό της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ