Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Για τον κόσμο που δικαιούμαστε

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι φοιτητές το Σάββατο στο κατάμεστο προαύλιο της Γεωπονικής, τον Γιώργο Μαυρίκο, επικεφαλής της ΝΑΣ και υποψήφιο υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς.

Ο Γ. Μαυρίκος, στην ομιλία του στο Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας, μίλησε για τους αγώνες των φοιτητών, για τον αντικομμουνισμό που εκφράζεται από συγκεκριμένες δυνάμεις στις σχολές, για τον ελιγμό της κυβέρνησης και το στημένο διάλογο, που όπως τόνισε είναι ένα έργο που έχουμε ξαναδεί. Σημείωσε ότι «πρόκειται για στημένο, σικέ παιχνίδι, που στόχο έχει ακριβώς να απονευρώσει και να ευνουχίσει την αγωνιστική ανάταση του φοιτητικού κινήματος και να παρεμβάλει δυσκολίες στο λαϊκό κίνημα να εκφράσει έμπρακτα και με ποιοτικά χαρακτηριστικά την αλληλεγγύη του». «Κανένας διάλογος, λοιπόν», τόνισε.

Ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε ότι οι «μεταρρυθμίσεις» της ΝΔ αποτελούν συνέχεια εκείνων του ΠΑΣΟΚ και ανέδειξε τους στόχους της κοινής πολιτικής των δύο αυτών κομμάτων, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Εξήγησε ότι το ΚΚΕ «παλεύει και έχει παλέψει για να διαμορφώνει ένα νέο άνθρωπο που θα αντιστέκεται, που θα έχει περηφάνια, που θα πιστεύει στη συλλογικότητα, που θα βάζει το εμείς πάνω από το εγώ. Γι' αυτό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διέθεσε σε αυτές τις 9 δεκαετίες τα πιο καλά παιδιά της στην πρώτη γραμμή του αγώνα». Το όνομα του στελέχους της σπουδάζουσας Αθήνας, της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που δολοφονήθηκε λίγα μέτρα μακριά από το χώρο της προφεστιβαλικής, ξεσήκωσε το χειροκρότημα και τα συνθήματα των φοιτητών.

Επισήμανε ακόμα την τακτική της ΓΣΕΕ, που «στρατεύεται για μια ακόμα φορά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στη γραμμή και τις επιλογές του δικομματισμού».

Σχετικά με τις τοπικές εκλογές, ο Γ. Μαυρίκος εξήγησε ότι είναι μια πολιτική μάχη και κάλεσε τους φοιτητές και σε αυτή τη μάχη: «Να γίνετε οι ίδιοι πρωτοπόροι σε αυτήν την προσπάθεια. Με τη συμμετοχή στους καθημερινούς αγώνες, με τη συνέχιση των αγώνων στο χώρο το δικό σας. Με τη συμμετοχή και την κοινή δράση μαζί με την εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα, με την αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Με την ένταξη και αυτών των δημοτικών εκλογών σαν μια στιγμή μέσα σε ένα σημαντικό μακρύ αγωνιστικό ταξίδι που κάνουμε και που στο τέρμα αυτού του ταξιδιού, που δεν είναι μακριά, θα σημάνει την αυγή σε έναν κόσμο δίχως εκμετάλλευση. Σε έναν κόσμο που δικαιούται ο καθένας από εσάς να ονειρεύεται, να ελπίζει, να διεκδικεί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ