Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Νέες κινητοποιήσεις αύριο Τετάρτη

Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

Αύριο, Τετάρτη, είναι το νέο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια για την Αθήνα και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα. Η αυριανή μέρα έχει επιλεγεί για τη νέα κινητοποίηση φοιτητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών κι εργαζομένων καθώς είναι η μέρα της δεύτερης ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του άρθρου 16 στη Βουλή. Οι φοιτητές λένε «όχι» στην αναθεώρηση και δεν παραιτούνται από την απαίτησή τους να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί, να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος - πλαίσιο.

Οπως τονίζει στο τελευταίο κάλεσμά του το Πανελλαδικό Συντονιστικό Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων, ο νόμος - πλαίσιο «έχει καταδικαστεί από χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές και έχει απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων και όλου του λαού». Φοιτητές και σπουδαστές, που αυτές τις μέρες πραγματοποιούν στους συλλόγους τους Γενικές Συνελεύσεις και προσανατολίζονται σε καταλήψεις και αυτή τη βδομάδα, δηλώνουν: «Συνεχίζουμε - δυναμώνουμε το ίδιο αποφασισμένοι και ακόμα πιο δυνατοί, πιο ώριμοι». Παράλληλα, συνεχίζουν την πολύμορφη δραστηριότητα με εξορμήσεις ενημέρωσης του λαού και συμβολικές κινητοποιήσεις που μπλοκάρουν την επιχειρηματική λειτουργία μέσα στις σχολές.

Με 24ωρη απεργία αύριο, Τετάρτη, συμμετέχουν στο συλλαλητήριο οι πανεπιστημιακοί. Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο έχουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) καθώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι (ΑΔΕΔΥ), ενώ αντίστοιχο κάλεσμα έστειλε και η ΟΛΜΕ. Στην Αθήνα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους στο δημόσιο καλούν σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10 το πρωί.

Διαμαρτυρία μεταπτυχιακών φοιτητών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο νόμο - πλαίσιο έκαναν, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από συλλόγους της Αθήνας. Οι φοιτητές ανέδειξαν ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά τα χρόνια «τα μεταπτυχιακά είναι πιλότος των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στα πανεπιστήμια» και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τη συντονισμένη πάλη για τα δικαιώματά τους.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ καλούν φοιτητικοί, σπουδαστικοί σύλλογοι και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Συλλαλητήρια έχουν οριστεί στην Κομοτηνή, στις 12 μ., στην πλατεία, στην Καβάλα, στις 11 π.μ., στους Κήπους, στις Σέρρες, στις 4 μ.μ., στα ΤΕΙ.

Επίθεση σε φοιτητές της ΠΚΣ

Απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις της κρατικής καταστολής δέχτηκαν φοιτητές της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στην Ξάνθη και στην Καβάλα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μάρτη στις πόλεις αυτές.

Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η απρόκλητη επίθεση έγινε γιατί το μήνυμα «ανυπακοής» στο νόμο - έκτρωμα ενοχλεί την κυβέρνηση. Η ΝΕ Ξάνθης σχολιάζει πως στην προσπάθειά τους σήμερα ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - πλουτοκρατία για να περάσουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις διά πυρός και σιδήρου, χρησιμοποιούν όλους τους μηχανισμούς για να συκοφαντήσουν και να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα. Επίσης, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. σημειώνει σχετικά πως η Επανάσταση του 1821 αποδεικνύει περίτρανα ότι ο δρόμος της πάλης και της αποφασιστικής σύγκρουσης είναι μονόδρομος για το φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα και το λαό.

Μαζική εξόρμηση με υλικά για την Παιδεία και την απεργία της 29ης του Μάρτη πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι Οργανώσεις σπουδάζουσας και εργαζόμενης νεολαίας της ΚΝΕ με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

  • Μαθητικό Φεστιβάλ διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 30 του Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org