Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δυναμικό «παρών» και στη Θεσσαλονίκη

Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ. Φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι έδωσαν ένα βροντερό, αγωνιστικό «παρών», απαιτώντας πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, μακριά από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας. Εστειλαν παράλληλα σαφές μήνυμα πως απαιτούν να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες ενάντια στους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο στις 5 το απόγευμα, ενώ προσυγκέντρωση έκανε το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα, στην πύλη της ΔΕΘ. Φοιτητές και εργαζόμενοι ένωσαν τις φωνές τους, πραγματοποιώντας δυναμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης. «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι μ' αγώνες κατακτιέται», «Οχι Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», φώναζαν καθώς πορεύονταν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στα Γιάννενα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι διαμήνυσαν την ανυποχώρητη πάλη τους για κατάργηση στην πράξη του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου, πραγματοποιώντας δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι φοιτητές από Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα. Οι φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου με θέμα το νόμο - πλαίσιο, απαιτώντας να πραγματοποιηθεί νέα ανοιχτή συνεδρίαση με το ίδιο θέμα την επόμενη βδομάδα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ