Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στρεβλώνουν κατάφωρα το εξεγερτικό μήνυμα του '21

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή το μήνυμα που έστειλε η υπουργός Παιδείας για να διαβαστεί σήμερα στα σχολεία

Σε μια απροκάλυπτη προπαγάνδα, μέσα από την οποία, ούτε λίγο - ούτε πολύ, εμφανίζονται οι αγωνιστές του 1821 να ξεσηκώνονται με όραμα τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ (!), κατέφυγε χτες η υπουργός Παιδείας με μήνυμα που έστειλε για να διαβαστεί σήμερα στα σχολεία.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει το γεγονός και σημειώνει:

«Το μήνυμα που έστειλε για να διαβαστεί στα σχολεία η υπουργός Παιδείας για την 25η Μαρτίου αποτελεί απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της ΕΕ. Η υπουργός διαστρεβλώνει κατάφωρα το εξεγερτικό μήνυμα της Επανάστασης του 1821 με κριτήριο τις σημερινές πολιτικές ανάγκες των κομμάτων που υπηρετούν τις επιλογές της πλουτοκρατίας. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, αφήνει να εννοηθεί ότι οι αγωνιστές του '21 που αψήφησαν και την "Ιερή Συμμαχία" της τότε ευρωπαϊκής αντίδρασης, ξεσηκώθηκαν με όραμα τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ της εκμετάλλευσης και των πολέμων.

Το ΚΚΕ καλεί τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους μαθητές να τιμήσουν την 25η Μαρτίου αρνούμενοι να δεχτούν ως μήνυμα του '21 την υποταγή στην αδικία και την καταπίεση, αλλά ως μήνυμα ανυπακοής και πάλης εναντίον τους».

  • Με δήλωσή του ο Κώστας Σμπόνιας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σημειώνει σχετικά με το μήνυμα της υπουργού, ότι δεν πρέπει να περάσει αυτή η επιχείρηση ιδεολογικής χειραγώγησης και ότι κάθε προοδευτικός δάσκαλος και καθηγητής πρέπει να φροντίσει ώστε στην πράξη να ακυρωθεί η κυβερνητική πρόκληση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ