Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στις 29 Μάρτη απεργούμε!

Η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την προετοιμασία της απεργίας στις 29 του Μάρτη και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα, κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους το κεντρικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, την προκήρυξη της Ομοσπονδίας, του συνδικάτου τους, ή και της παράταξης που παλεύει μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο τους. Οκτώ Ομοσπονδίες, δεκατρία εργατικά κέντρα και εκατοντάδες συνδικάτα από τον Εβρο ως την Κρήτη συγκροτούν το απεργιακό μέτωπο με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις, με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Η επιτυχία της απεργίας μπορεί και πρέπει να δώσει ώθηση στους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις εργοδοτικές ενώσεις για την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων. Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των διαπραγματεύσεων είναι η επιθετικότητα των εργοδοτών, ανεξάρτητα από κλάδο. Με μια φωνή υπερασπίζονται την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση του αίσχους που υπέγραψε τον περασμένο Απρίλη η ΓΣΕΕ, ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες αυξήσεις. Επί της ουσίας, υπερασπίζονται την αποδεδειγμένη υπερκερδοφορία τους, για τη διασφάλιση της οποίας κοπιάζουν τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία, με τις «αυξήσεις» των 0,77 ευρώ τη μέρα στους μισθούς και το μεροκάματο που υπέγραψε.

Το κεφάλαιο, με αφορμή και τις κλαδικές συμβάσεις, προβάλλει ενιαία τις απαιτήσεις του. Αξιώνει από την κυβέρνηση και τα κόμματά του την ένταση της επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του, την αύξηση της κερδοφορίας του. Οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία, οι μεθοδεύσεις για το Ασφαλιστικό και η κλοπή των ταμείων, της περιουσίας των εργαζομένων, η εντεινόμενη συζήτηση για τις αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, σε βάρος πάντα της εργατικής τάξης, αυτόν ακριβώς το σκοπό εξυπηρετούν. Και πάνω σ' αυτά τα κεντρικά ζητήματα, όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν πρόκειται να βρει καμιά διαφορά ανάμεσα στις θέσεις της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Η «αντιπαράθεσή» τους αφορά σε ζητήματα διαχείρισης και εκεί έρχεται να συνδράμει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σαν «κοινωνικός εταίρος» τους.

Να γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει την Πέμπτη να απεργήσουν και να βγουν μαζικά στους δρόμους. Να γιατί απέναντι στην ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους ενωμένο ταξικό αγώνα, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και είναι απόλυτα ρεαλιστικά, ακριβώς επειδή ο τεράστιος πλούτος που παράγεται και συσσωρεύεται σε λίγα χέρια τα κάνει τέτοια. Χωρίς καμιά καθυστέρηση, μέχρι και τη μέρα της απεργίας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα συντελέσουν στην όξυνση της ταξικής πάλης, στο δυνάμωμα του ΠΑΜΕ, στη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των ταξικών αγώνων των εργαζομένων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ