Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κόντρα στον καιρό

Συνεχίζουν πολύμορφα και την επόμενη βδομάδα

Ούτε η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα από νωρίς, δεν τους εμπόδισε. Φοιτητές απ' όλη την Ελλάδα, μαζί με εκπαιδευτικούς διαδήλωσαν, για μια ακόμα φορά, σ' ένα ακόμη μαζικό και δυναμικό πανεκπαιδευτικό, πανελλαδικό συλλαλητήριο και έστειλαν μήνυμα ανυπακοής.

Και είναι αποφασισμένοι, ο αγώνας μέσα κι έξω από τις σχολές να συνεχιστεί, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης, όπως κάλεσε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Χημείο. Ηδη, το ραντεβού διεκδίκησης στους δρόμους κάθε πόλης έχει ανανεωθεί για την Τετάρτη, 28 Μάρτη, μέρα της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή για το άρθρο 16. Μέχρι τότε, φοιτητές και σπουδαστές προσανατολίζονται σε νέες γενικές συνελεύσεις σε όλους τους Συλλόγους και συνέχιση των κινητοποιήσεων και καταλήψεων μέχρι την Παρασκευή 30 Μάρτη. Ενώ τη Δευτέρα 26 Μάρτη προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων, νομαρχιών και εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία κάθε πόλης, μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, πλατείες «όπου ζουν και εργάζονται γονείς και νεολαία», μπλοκάρισμα της επιχειρηματικής λειτουργίας μέσα στις σχολές.

Χτες, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και παρά την έντονη βροχή ούτε στιγμή δε σκέφτηκαν την ακύρωση του συλλαλητηρίου. Η Πανεπιστημίου και πάλι γέμισε με φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς. Η δήλωση του φοιτητή Θ. Μπενάτου, ήταν ενδεικτική, του κλίματος που επικρατεί: «Οι φοιτητές, αυτό που πιστεύουν, νιώθουν και θέλουν και είναι σε θέση να το αποδείξουν με τους αγώνες τους, είναι ότι αυτός ο νόμος δε θα εφαρμοστεί».

Οι διάφορες ...Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και πάλι. Με τα πανό και τα συνθήματά τους γέμισαν τους δρόμους του κέντρου και ξεκίνησαν την πορεία τους. Οσο η βροχή δυνάμωνε, δυνάμωναν και οι φωνές τους: «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές». Τα πανό τους έδιναν το στίγμα: «Ενάντια στην πολιτική ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ο νόμος πλαίσιο θα καταργηθεί - Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε την πάλη μας».

Τη στιγμή που η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στην αρχή της πλατείας Συντάγματος, το τέλος της έφτανε στα Χαυτεία. Η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή. Τα συνθήματα δυνάμωσαν: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή» και «Οσο τα βρίσκουν "πράσινοι" και "μπλε", η μόνη αντιπολίτευση είσαι συ λαέ». Οι περίφημες «μειοψηφίες», έδωσαν και πάλι τη μαζική και δυναμική τους απάντηση: Ο νόμος έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση δε θα εφαρμοστεί. Θα καταργηθεί στην πράξη. Οι φοιτητές θα σταθούν εμπόδιο σε κάθε απόπειρα να μετατραπεί η Παιδεία σε εμπόρευμα.

Σήμερα, παράσταση διαμαρτυρίας

Οι φοιτητικοί σύλλογοι μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων από όλες τις σχολές της Αθήνας, με απόφασή τους θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με αίτημα αιχμής την κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι μεταπτυχιακοί φοιτητές των τριών Τμημάτων της Νομικής, των ΤΕΦΑΑ, του ΕΜΜΕ, του Φυσικού, του Βιολογικού, του Χημικού, του Παντείου, του Πολυτεχνείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Παιδείας(2017-03-21 00:00:00.0)
Να μην περάσει ο νέος αντιδραστικός Οργανισμός(2014-05-22 00:00:00.0)
Να μην περάσουν οι αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση(2010-07-07 00:00:00.0)
Μαζικά, οργανωμένα, περιφρουρημένα(2008-12-13 00:00:00.0)
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία(2008-05-31 00:00:00.0)
Αγωνιστικό συλλαλητήριο στις 15 Μάρτη(2006-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ