Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προαναγγελία των επόμενων εγκλημάτων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωση για το νέο έγκλημα του κεφαλαίου στην Ελευσίνα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με το θάνατο των δύο εργαζόμενων και το σοβαρό τραυματισμό των άλλων εργαζόμενων, στον ΤΙΤΑΝΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ένα ακόμα εργοδοτικό και κρατικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες καθημερινά εγκλήματα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης σε βάρος της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Οι 2 νεκροί εργάτες και οι 5 τραυματισμένοι έρχονται να προστεθούν στους 150 και πλέον νεκρούς του 2005 και των πρώτων μηνών του 2006.

Η έλλειψη μέτρων προστασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η καταπάτηση ωραρίων, σε συνδυασμό με την αδιαφορία για κάθε ουσιαστικό έλεγχο και τη συνειδητή συστηματική ατιμωρησία των ενόχων αποτελούν την προαναγγελία των επόμενων εγκλημάτων που τα ονομάζουν "εργατικά ατυχήματα".

Η ευθύνη βρίσκεται στην κυβερνητική πολιτική, προηγούμενη και σημερινή, αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, που γνωρίζουν τι γίνεται στους τόπους δουλιάς, όμως "θυμούνται" μόνο μετά το έγκλημα. Η πολιτική τους, κυβερνήσεων και εργοδοτικού συνδικαλισμού, πολιτική στήριξης των κερδών, είναι εκείνη που πρέπει πρωταρχικά να καταδικαστεί.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, με μπροστάρη το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, χωρίς καθυστέρηση πρέπει να πάρουν την προάσπιση της υγείας και της ζωής τους στα χέρια τους.

Απαιτώντας:

Την άμεση κατάργηση των ιδιωτικών υπηρεσιών πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) και τη δημιουργία δημόσιων υπηρεσιών καθώς και κρατικού σώματος Γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας ενταγμένου στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Την επιβολή εργοδοτικής εισφοράς για την ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου στο πλαίσιο ενός κοινωνικού συστήματος Ασφάλισης, καθώς και τη διευρυμένη εφαρμογή του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Την πάλη για τον προσανατολισμό των Επιθεωρήσεων Εργασίας στον ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης και στη συνδυασμένη εφαρμογή του συνόλου της σχετικής νομοθεσίας.

Η οργάνωση και η πάλη της εργατικής τάξης για την προάσπιση των δικαιωμάτων της, η αποφασιστική ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με την ταυτόχρονη μαζική εγκατάλειψη και αποδυνάμωση των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προβάλλει επιτακτικά.

Το ΚΚΕ συλλυπείται τις οικογένειες και τους συναδέλφους των άτυχων εργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ