Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Απεργούν αύριο για τη Σύμβαση

Στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος η απεργιακή συγκέντρωση

Μάχη για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας δίνουν αύριο οι λογιστές και οι λογίστριες όλης της χώρας, με την πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία τους. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 11 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΒ. Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας συμμετέχει και η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης.

Με την απεργία τους οι λογιστές -μεταξύ άλλων- διεκδικούν 1.300 ευρώ κατώτερο βασικό μεροκάματο για το βοηθό και 1.400 ευρώ για το λογιστή. Πενθήμερη πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο - πενθήμερο - 35ωρο, λένε «ΟΧΙ» στη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας και την απελευθέρωση του ωραρίου. Επίδομα ανεργίας στο 80% των αποδοχών, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία και υπολογισμός της ως συντάξιμου χρόνου. Αφορολόγητο όριο στα 15.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και διεύρυνσης των φορολογικών κλιμακίων με μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Οι λογιστές και οι λογίστριες, με τη συμμετοχή τους στην απεργία, διαμηνύουν και προς την κυβέρνηση την απόφασή τους να συντονιστούν με όλους τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζονται. Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΛ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας, ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ