Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Συνέδριο - παρωδία με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ

Σε παρωδία εξελίχτηκε το έκτακτο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ την περασμένη Δευτέρα. Με προφανή στόχο τη διατήρηση της πλειοψηφίας και πρόσχημα τις παραιτήσεις μελών της (μεταξύ αυτών του προέδρου Αλέκου Μπάρλου και του γραμματέα Βασίλη Κίκινα που έκαναν χρήση της εθελούσιας εξόδου από τον ΟΤΕ) που δεν αναπλήρωσαν, ενώ μπορούσαν, μετέτρεψαν τη διαδικασία σε συνέλευση... παρακμιακού εργοδοτικού σωματείου.

Είναι ενδεικτικό ότι η διαδικασία των ομιλιών των αντιπροσώπων διακόπηκε μετά το πέρας της μιας ώρας, για να ακολουθήσει ψηφοφορία για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής (οι αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ θα γίνουν τις επόμενες μέρες). Την άθλια αυτή μεθόδευση κατήγγειλε ο Αντώνης Ταβουλάρης, εκπρόσωπος της Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΤΑΣ), ο οποίος κάλεσε τους αντιπροσώπους του ΕΚΠ και συνολικά την εργατική τάξη της Πάτρας να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ΤΑΣ, για να αναπτυχθούν οι αγώνες του εργατικού κινήματος από καλύτερες θέσεις.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην τρίχρονη πορεία της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση - συνεπικουρούμενη από τη ΔΑΚΕ και την ανοχή της παράταξης του ΣΕΑΜ - επισήμανε ότι ακολούθησε πιστά την πολιτική της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) και υπογράμμισε: «Διάλεξε συνειδητά το δρόμο της "κοινωνικής συναίνεσης" και του "κοινωνικού διαλόγου" με την εργοδοσία και τη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, επιδιώκοντας εκτόνωση της δυσαρέσκειας των εργαζομένων, παροπλισμό του εργατικού κινήματος, αρνούμενη να οργανώσει την αντίσταση και πάλη των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ