Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Δεσμός αίματος

Αρκεί μια ματιά και δεν έχεις ανάγκη να σου κάνουν καμία ανάλυση για την πτώση μας. Μόνον όσοι κρύβονται πίσω από τα μάτια τους συνεχίζουν πατώντας επάνω σε ό,τι βρουν. Οι εξευτελισμοί και οι ταπεινώσεις που δέχεται ΜΟΝΟ ο εργαζόμενος τον οδηγούν στο τέλος στη σύνταξη αν καταφέρει να ξεφύγει από το έμφραγμα.

Χρόνια ολόκληρα ενώ γνώριζε τι είναι προσωπικός χρόνος μπροστά στην ανάγκη έκανε πως τον αγνοεί μεγαλώνοντας έτσι τη διάσταση ανάμεσα στο υπάρχον και στην ομορφιά του.

Από τη στιγμή που η αλήθεια του μακριά από μικροαστικά τερτίπια διαπερνάει την κυρίαρχη Ιδεολογία σαν σφαίρα χωρίς να το θέλει το τραύμα που αφήνει πίσω του γεμίζει τον ναό της τηλεόρασης που όλα τα υποδέχεται ως χωνευτήρι.

Η έντονη παρουσία της εργατικής τάξης τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο εκτός από το αυτονόητο ότι της ανήκουν όλα, αφού τα παράγει, σηματοδοτεί μια επιθυμία δραστικής παρέμβασης εφ' όλης της ύλης.

Η συγκέντρωση όμως της Τετάρτης στην Ομόνοια έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη - την παρουσία των φοιτητών που έσπασαν το Εμπάργκο του διαχωρισμού που φροντίζουν να διατηρούν πάση θυσία οι τεχνικοί της εξουσίας και έθεσαν σε λειτουργία έναν δεσμό αίματος στον οποίον χρωστάμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ