Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ριζική αναθεώρηση στην αντίθετη κατεύθυνση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις προτάσεις του δικομματισμού για την αναθεώρηση του Συντάγματος

«Το Σύνταγμα χρειάζεται ριζική αναθεώρηση, όμως στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που επιδιώκουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως επανειλημμένα έχει προτείνει το ΚΚΕ».

Τα παραπάνω τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις προτάσεις που διατυπώνονται από τα κόμματα του δικομματισμού για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

«Το ΚΚΕ αρνείται να συναινέσει στην αναθεώρηση που επιδιώκουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι αλλαγές που προτείνονται αφορούν πριν απ' όλα τη γενίκευση της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης, την κατάργηση κάθε εμποδίου για την εκμετάλλευση της γης, των δασών, κ.ά.

Εκεί αποβλέπουν οι προτάσεις, όπως:

- Η δυνατότητα με μικρότερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να επικυρώνονται οι αποφάσεις της ΕΕ (ΝΔ).

- Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που οδηγεί σε ενίσχυση της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης συνολικά της ανώτατης εκπαίδευσης και της Παιδείας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

- Η δραστική μείωση της όποιας προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος έχει απομείνει, χάριν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (ΝΔ).

- Η ολοκληρωτική υπονόμευση της μονιμότητας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα (ΝΔ).

- Η δυνατότητα που δίνεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να επιβάλλουν φόρους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

- Οι ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία των κομμάτων με πρόσχημα τη διαφάνεια και την αντιμετώπιση της "διαπλοκής" (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

- Η συνταγματική κατοχύρωση ακόμη πιο αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ).

- Η ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου, που θα ανατρέπει τις ανεπιθύμητες αποφάσεις των άλλων δικαστηρίων όσον αφορά την αντισυνταγματικότητα των νόμων (ΝΔ).

Το Σύνταγμα χρειάζεται ριζική αναθεώρηση, όμως στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που επιδιώκουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως επανειλημμένα έχει προτείνει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να αποδυναμώσουν τα κόμματα που πασχίζουν για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Να δυναμώσουν την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, ενάντια και στην αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος. Με ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκή συμμαχία για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ