Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΣΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ...

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ: «Μέτωπο με τη συντήρηση άνοιξε ο Γιώργος Παπανδρέου καταθέτοντας δέκα προτάσεις - τομές για την αναθεώρηση του Συντάγματος προς μια προοδευτική κατεύθυνση. Στο επίκεντρο των προτάσεων βρίσκεται η μεγαλύτερη συμμετοχή του πολίτη στη διακυβέρνηση της χώρας και η επέκταση των δικαιωμάτων του» (από το πρώτο θέμα στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Νέο φορολογικό πλαίσιο με το οποίο θα μεταφερθούν σημαντικότατοι πόροι στα χέρια της Αυτοδιοίκησης (...) Εισαγωγή του θεσμού της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Δημοψηφίσματα (...) Ακαδημαϊκά οργανωμένα αξιοκρατικά μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ (...) Συνταγματική κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους» (ορισμένες από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Σύνταγμα / «ΕΘΝΟΣ»).

Η ΞΕΦΤΙΛΑ: «"Εμείς λειτουργούμε ως κυβέρνηση και εσείς ως χειρότερη αντιπολίτευση" είπε χτες στη Βουλή ο Χάρης Καστανίδης (...) Πράγματι ως κυβέρνηση λειτουργεί το ΠΑΣΟΚ» (ο Χρήστος Οικονόμου στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ: «Σκιαμαχίες, εγωισμοί, ρεβανσισμοί, παραγοντισμοί, εσωκομματικές συγκρούσεις, προσωπικές στρατηγικές, δύο και τρεις γραμμές σε κάθε θέμα που χαράσσονται ανάλογα με τις προσωπικές θέσεις του καθενός (...) Ολα αυτά μαζί και καθένα μόνο του είναι φαινόμενα που κυριαρχούν στο σημερινό ΠΑΣΟΚ» (ο Πάνος Σώκος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΑΦΟΥ ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ... «Αντί να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, τσακώνονται μεταξύ τους στο ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που ανακύπτει ένα μείζον ζήτημα. Και χτες στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ βάδισε και ο Συνασπισμός. Εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί γυρίζουν γύρω από την ουρά τους» (ο Γιώργος Καρελιάς στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ: «Με έργα ανάπτυξης ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ "θωρακίζει" η κυβέρνηση τα μικρά ακριτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου (...) Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη βελτίωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, της σύνδεσης των νησιών με το κέντρο» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ