Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Για τη νιότη του κόσμου

«ΚΝΕ γερή και μαζική. Με τη νεολαία για το Μέτωπο - Λαϊκή Εξουσία για το Σοσιαλισμό».

Με το σύνθημα αυτό, ξεκινά σήμερα το 9ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, μ' αυτή την πίστη ότι «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός». Από αυτό απορρέει όλη η συζήτηση που προηγήθηκε του Συνεδρίου, με τη δημοσίευση των Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης μέχρι τώρα, για την ανάγκη ενίσχυσης των επαναστατικών χαρακτηριστικών της οργάνωσης. Γιατί η ΚΝΕ συζητά στο Συνέδριό της πώς θα γίνει πιο γερή και μαζική όχι από μια αυταρέσκεια ισχυροποίησης, αλλά για να είναι πιο ικανή στο πλευρό του ΚΚΕ να παλεύει και να κερδίζει τη νεολαία για την υπόθεση του σοσιαλισμού.

Αυτή η συζήτηση εξειδικεύτηκε στην προσυνεδριακή διαδικασία και απλώθηκε σε όλο το δυναμικό της Οργάνωσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΚΝΕ συμφώνησε με τις Θέσεις του ΚΣ για το 9ο Συνέδριο, ενώ παράλληλα οι Θέσεις έφτασαν σε χιλιάδες φίλους της Οργάνωσης που εξέφρασαν τη γνώμη τους για τους στόχους της ΚΝΕ και τη δράση της. Από την προσυνεδριακή διαδικασία, η ΚΝΕ βγήκε πιο δυναμωμένη, γιατί μέσα από αυτή τη συζήτηση εντοπίστηκαν και αναδείχτηκαν οι αδυναμίες της Οργάνωσης, μπήκαν στόχοι, ώστε με αποφασιστικότητα να αντιμετωπιστούν και παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες που έχει η ΚΝΕ να κάνει μεγάλα βήματα στο κέρδισμα νεανικών συνειδήσεων.

Εξάλλου, μια πραγματικότητα που εντοπίζουν και οι Θέσεις του ΚΣ, είναι ότι η ΚΝΕ είναι σήμερα πιο ώριμη να συζητήσει, να βάλει και να υλοποιήσει μεγάλους στόχους. Μπορεί να βαδίσει με την πείρα που της δίνει η 38χρονη πορεία της, την αισιοδοξία που απορρέει από την πορεία της την τελευταία δεκαπενταετία, που κατάφερε ξεκινώντας με πολύ λίγες δυνάμεις το 1991, μέσα από την πλούσια δράση της και την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ, να είναι σήμερα μια πρωτοπόρα νεολαιίστικη Οργάνωση και να της αναγνωρίζεται αυτός ο ρόλος πλατιά από τη νεολαία της πατρίδας μας. Μπορεί να βαδίσει με σιγουριά, αντλώντας πολύτιμη βοήθεια από το ΚΚΕ, που με το 17ο Συνέδριό του και την Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη για τη νεολαία βάζει στο επίκεντρο της προσοχής του τη δράση του για τη νέα γενιά και τη στήριξη της ΚΝΕ. Σήμερα, η ΚΝΕ μπορεί να βάλει στόχο να γίνει η καρδιά κι ο νους της ελληνικής νεολαίας.

Το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ, που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, είναι ένας σημαντικός σταθμός για την ΚΝΕ και συνολικά για τη νεολαία. Γιατί με όπλο τα ντοκουμέντα και τις αποφάσεις του, η Οργάνωση θα γίνει πιο ικανή στον αγώνα της για το μέλλον της νέας γενιάς, για την έξοδο από τη βαρβαρότητα, για τη νιότη του κόσμου, για το σοσιαλισμό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ