Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συνταγματικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ το είπε ο πρωθυπουργός στις προτάσεις του για τη συνταγματική αναθεώρηση... Το επίμαχο άρθρο του Συντάγματος για το βασικό μέτοχο θα αλλάξει με τρόπο που να «λαμβάνει υπόψη την Ευρωπαϊκή Ενωση»!

Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει πως το νέο Σύνταγμα θα περιέχει ένα άρθρο που θα έχει κατά γράμμα υπαγορευτεί από τις Βρυξέλλες και θα προβλέπει αυτά ακριβώς που απαιτούν.

Οσο για το «λαμβάνει υπόψη», είναι προφανώς υποκριτικό, μια και η κυβέρνηση απέδειξε έμπρακτα με το νόμο που έφερε και μετά «μεταποίησε», μέχρι που τον «απέσυρε» εντελώς, ότι το μόνο που «λαμβάνει υπόψη» είναι η αρχή της ασυδοσίας της αγοράς.

Αλλωστε, όπως συμπλήρωσε και ο Κ. Καραμανλής, πρέπει να εξασφαλίσουμε τον «ελεύθερο ανταγωνισμό»...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ του Γιώργου Παπανδρέου περί άμεσης εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, τελικά μάλλον θα έχει κάποια χρησιμότητα στη διαδικασία της αναθεώρησης. Θα βρουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάτι να ...διαφωνήσουν.

Γιατί ούτε στην άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που ζητά η κυβέρνηση, ούτε στην καταστροφή των δασών, ούτε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια θέλουν τα δύο κόμματα να διαφωνήσουν και πολύ περισσότερο να «κονταροχτυπηθούν».

Αυτά βλέπετε είναι - «εκσυγχρονιστικά» στοιχεία που αμφότεροι θέλουν να προωθήσουν και βέβαια έχουν τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ είναι δούλεμα και μάλιστα με ...διεθνείς διαστάσεις: Ο γενικός εισαγγελέας του Λονδίνου απέστειλε στις ΗΠΑ αίτηση για να κλείσει το κολαστήριο του Γκουαντάναμο και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι «πολύ θα το θέλαμε, αλλά δε γίνεται» μια και εκεί υπάρχουν επικίνδυνοι φυλακισμένοι.

Δηλαδή, όπως μας τα λένε, στη Βρετανία η δικαιοσύνη λειτουργεί ορθά και ανεξάρτητα και κατά βάση η αμερικανική κυβέρνηση αποτελείται από καλούς ανθρώπους, που αναγκάζονται να παίρνουν σκληρά μέτρα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Τώρα πώς γίνεται αυτές οι δυο χώρες - παρά το... πολύ κάλο υλικό που διαθέτουν - να έχουν ήδη αιματοκυλήσει τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και ίσως ετοιμάζονται για το Ιράν μόνο αυτοί το ξέρουν...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή(2019-01-31 00:00:00.0)
Παραδίδουν στην ιδιωτική κερδοσκοπία τις δασικές εκτάσεις(2007-02-21 00:00:00.0)
Αντιδραστική συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ(2007-01-11 00:00:00.0)
Οταν το ΠΑΣΟΚ παρέχει επιχειρήματα και στήριξη στην κυβέρνηση της ΝΔ(2006-12-17 00:00:00.0)
Για το άρθρο 24 του Συντάγματος(2004-02-14 00:00:00.0)
Απειλούνται βασικά δικαιώματα(1998-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ