Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ναι στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά... με σχεδιασμό

Η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, με όρους απασχόλησης «προσαρμοσμένες στις νέες ανάγκες», είναι η πολιτική πρόταση που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ για τη δημόσια περιουσία, την οποία μάλιστα «βαφτίζει» και... διαφορετική από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ασχολήθηκε με την οικονομία, τον προϋπολογισμό και τις εξελίξεις στις ΔΕΚΟ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ κινούμενο στη λογική της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου» και της στήριξης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου τάχτηκε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχωρά στην «εκποίηση δημόσιας περιουσίας χωρίς σχεδιασμό»...

Η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ για τις «μεταρρυθμίσεις» βάσει των συμπερασμάτων κινούνται στη λογική της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας». Στις ΔΕΚΟ, τονίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «δεν υπάρχει μονιμότητα. Προβλέπεται το καθεστώς συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο». Οποιαδήποτε νέα ρύθμιση για τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων, επισημαίνουν, πρέπει να γίνει με τη «δημιουργία όρων απασχόλησης προσαρμοσμένων στις νέες ανάγκες».

Ο ρόλος του δημόσιου τομέα στην ανάπτυξη, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται στη λογική της ενίσχυσης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων. «Στις νέες συνθήκες και στο πλαίσιο της εσωτερικής ευρωπαϊκής αγοράς χρειάζεται μία νέα, σύγχρονη πρόταση». Σύμφωνα με αυτή «ο ρόλος του Δημοσίου δε μεταφράζεται απαραίτητα στην παραγωγή υπηρεσιών άμεσα από το κράτος, αλλά πολλές φορές στον έλεγχο υπέρ του πολίτη των υπηρεσιών που παρέχονται από την αγορά»!!

Την ίδια στιγμή η ένταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το βιβλίο του Κ. Σημίτη συνεχίζεται, παρά τις προσπαθείς του Γ. Παπανδρέου να κλείσει το θέμα της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, δηλώνοντας χτες μέσα στο Πολιτικό Συμβούλιο ότι «ο καθένας έχει τις απόψεις του» και προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «κοιτάει μπροστά».

Μετά τη διάλυση της νεολαίας... σειρά παίρνει η ΠΑΣΠ

Εξάλλου μετά την απόφασή του να διαλύσει τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου με επιστολή του προς τα μέλη της ΠΑΣΠ ανήγγειλε ριζικές αλλαγές και στη φοιτητική παράταξη του κόμματός του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή του τόνισε ότι στόχος του κόμματός του είναι η «ριζική αναθεώρηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, σε όλες τις βαθμίδες». Οπως έχει ανακοινώσει ο Γ. Παπανδρέου παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η άμεση δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, η κατηγοριοποίηση των ανώτατων ιδρυμάτων, η απευθείας σύνδεση του κεφαλαίου με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ...

Σ' αυτές τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, ο Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να έχει «συμμάχους» τους φοιτητές. Το φοιτητικό κίνημα, υποστήριξε στην επιστολή του, «χρειάζεται συθέμελες τομές, τώρα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά». Σε αυτήν την προσπάθεια, σημείωσε, «θέλω την ΠΑΣΠ πρωτοπόρα, να ανοίγει δρόμους που αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν κι οι υπόλοιπες παρατάξεις»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ