Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα βήματα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ» για την έξοδο του Δημοσίου από το χρηματοπιστωτικό τομέα αποτελεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση Αγροτικής και Εμπορικής Τράπεζας, όπως και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατά τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Είναι και ...περήφανοι, δηλαδή, γι' αυτό που κάνουν!

Προφανώς, εκτιμούν ότι η ύπαρξη περισσότερων ιδιωτικών τραπεζών κάνει καλό στον κόσμο. Δε ρωτάνε, όμως, και κανέναν δανειολήπτη (θα βρουν πάρα πολλούς σε αυτή τη χώρα) να δουν, εάν έχει την ίδια γνώμη;

Ειδικά όσον αφορά την Αγροτική Τράπεζα, μάλλον θα διευκολύνει πολλούς η εξέλιξη. Και ο υπουργός Οικονομίας θα ...γεμίσει τα ταμεία με έσοδα ξεπουλήματος και ο υπουργός Γεωργίας θα μπορεί (ακόμη περισσότερο) να λέει ότι δεν είναι δυνατόν να παρέμβει για τα προβλήματα των αγροτών.

Οχι, βέβαια, πως αντιμετωπίζονταν τα λαϊκά προβλήματα, όσο ήταν και είναι κρατικές οι προαναφερόμενες τράπεζες. Κάθε άλλο. Την ίδια δουλιά με τις ιδιωτικές κάνανε κι αυτές. Αλλά, πώς να το κάνεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι ξεπούλημα...

ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΧΑΝ, από εκεί το είχαν, τον ...έστησαν τον περίφημο διάλογο για το Ασφαλιστικό. Η περίφημη ΟΚΕ ζητά διευκρινίσεις για το περιεχόμενο και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αναζητά τις «σταθερές» πάνω στις οποίες θα ξεκινήσει η κουβέντα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Δε θα δυσκολευτούν καθόλου να τις βρουν τις «σταθερές» οι κυβερνώντες, τους διαβεβαιώνουμε. Θα είναι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ, που δεν κατάργησε το ΠΑΣΟΚ και οι επόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις του Σημίτη με τις οποίες συμφώνησε δημόσια ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, με «καπέλο» τις οδηγίες της ευρωένωσης, με τις οποίες συμφωνούν όλοι τους.

Λέτε να μην αρκούν όλ' αυτά ως βάση συζήτησης για τη νέα επίθεση στο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα; Φθάνουν και περισσεύουν.

Αυτά για να μην παριστάνουν διάφοροι, τους «άμεμπτους», τους «άσχετους», τους «αντιπολιτευόμενος» ή τους «αγωνιστές», όταν θα εμφανιστούν τα σχετικά μέτρα με τη μορφή νομοσχεδίου.

Το πότε ακριβώς, ουδείς το γνωρίζει. Κάτι μας λέει, όμως, ότι θα είναι ...καλοκαίρι και κατά προτίμηση Αύγουστος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ