Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αδιαφορεί η Αγκυρα για ΕΕ

Ανευ αξίας χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ τις προσπάθειες της κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης να «μεταφέρει» το Κυπριακό από τον ΟΗΕ στην ΕΕ, απαντώντας με αυτό στις πρόσφατες δηλώσεις των Προέδρων της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να μεταφέρουν το Κυπριακό από τα Ηνωμένα Εθνη στην ΕΕ», είπε χτες ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Ναμίκ Ταν και σχολίασε ότι οι προσπάθειες αυτές «δεν έχουν καμία αξία». «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση πρέπει να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις και τις προσδοκίες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Κόφι Ανάν, αντί να χάνει χρόνο για τέτοιες πρωτοβουλίες», σχολίασε, και παρατήρησε ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει προς το παρόν αυτή η πολιτική βούληση στην ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Ο Ν. Ταν είπε ακόμα ότι η ΕΕ θα πρέπει να εγκρίνει τους κανονισμούς για την άρση των περιορισμών σε βάρος της λεγόμενης «ΤΔΒΚ». «Αν δεν εγκρίνει αυτούς τους κανονισμούς, θα χάσει την εμπιστοσύνη του τουρκικού λαού και της "ΤΔΒΚ"», είπε ο εκπρόσωπος.

Επίσης ο Ταν σχολίασε ότι η στρατιωτική άσκηση «Νικηφόρος», «δε συμβάλει στη σταθερότητα της περιοχής και στην ηρεμία και τη συνεργασία». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Τουρκία θα απαντήσει με την άσκηση «Ταύρος», ο Ταν τόνισε ότι αυτό αποτελεί θέμα της δικαιοδοσίας των στρατιωτικών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ