Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... γριπιασμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ καταλάβει καλά από όσα μαθαίνουμε από τα επίσημα χείλη και στη συνέχεια από τα δελτία ειδήσεων των «μεγάλων» τηλεοπτικών σταθμών για τη «γρίπη των πτηνών», ο μεγαλύτερος εχθρός της Ευρώπης είναι αυτή τη στιγμή οι ...αγριόπαπιες, τα χελιδόνια και γενικώς τα αποδημητικά πουλιά.

Περιφέρονται ως ιπτάμενες απειλές πάνω από τις φιλήσυχες ευρωπαϊκές κοινωνίες μας και απειλούν με καταστροφική επιδημία θανατηφόρας νόσου! Μόνο η σκέψη κάποιας παρέμβασης του ΝΑΤΟ, ώστε να... αναχαιτίσει την έφοδο με καταδιωκτικά αεροσκάφη, δεν ανακοινώθηκε. Οχι ακόμη τουλάχιστον...

Φυσικά, δεν αποτελούν καθόλου εχθρό του «Ευρωπαίου πολίτη» (συμπεριλαμβανομένου του Ελληνα) οι «γυμνές» από προσωπικό, εξοπλισμό και κονδύλια του προϋπολογισμού δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Αυτό είναι φυσιολογικό.

Πολύ περισσότερο δεν αποτελούν πρόβλημα οι πολυεθνικές των φαρμάκων που έχουν - όπως καταδεικνύεται - σχεδιάσει εδώ και καιρό το πώς θα κερδοσκοπήσουν, εκμεταλλευόμενες είτε πραγματικά προβλήματα είτε τον πανικό που προκαλείται.

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ οι σχέσεις της κυβέρνησης με τα Μέσα Ενημέρωσης, με αφορμή και τις δηλώσεις του υπουργού Τύπου περί το ότι η κυβέρνηση δεν αντιπαρατίθεται με δημοσιογράφους.

Μόνο που αυτό το θέμα όσο συζητιέται τόσο περισσότερο επιχειρείται να αποκρυφτεί η ουσία του. Δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι η ενημέρωση του κόσμου «πάει περίπατο», κάπου ανάμεσα στον ανηλεή επιχειρηματικό ανταγωνισμό, στις σχέσεις κυβέρνησης και επιχειρηματιών, όποιες κι αν είναι αυτές, και, βέβαια, στα δικομματικά παιχνίδια εντυπωσιοθηρίας.

Σε κάποιους φαίνεται αρέσει να ξεχνάνε, ότι όσα «αποκαλυπτικά» κι αν βλέπουμε από τις τηλεοράσεις, τα ΜΜΕ συνεχίζουν να βρίσκονται στα χέρια λίγων κι «εκλεκτών», οι οποίοι ελέγχουν ασφυκτικά το τι θα δούμε και το τι θα μάθουμε.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οπως «ξεχνάνε», ότι δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση και δε φτάνει στους εργαζόμενους η αλήθεια. Τουλάχιστον, δε φτάνει ολόκληρη και, πάντως, όχι από τα ΜΜΕ, που έχουν στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ