Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ: «Σήμερα αρχίζει η "δίκη του αιώνα" για το Ιράκ. Ο πρώην δικτάτορας του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν καλείται τώρα να απολογηθεί για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για άλλες αποτρόπαιες πράξεις του κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που παρέμεινε στην εξουσία» (ο Γ. Πολίτης στα «ΝΕΑ»).

ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ: «Καθώς έχει αποκλειστεί από τη θεματολογία της δίκης του Σαντάμ Χουσεΐν οποιαδήποτε αναφορά στη δυτική υποστήριξη στο καθεστώς του, οι τηλεθεατές όλου του κόσμου, παρακολουθώντας την υποτιθέμενη ακριβή ανασύνθεση των εγκλημάτων του, στην πραγματικότητα θα δουν να ξαναγράφεται η Ιστορία» (ο Barry Lando σε «Le Monde»/ «TO BHMA»).

Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: «Στο πλαίσιο της νέας αυτής πολιτικής εντάσσεται και η απόφαση της κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε σε Ελληνες δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσφατα, να συνδράμει την κυβέρνηση Μπους στο γνωστό σχέδιό της για την εξαγωγή "δημοκρατίας και ελευθερίας" στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα υποσχέθηκε ότι θα φιλοξενήσει συνέδριο των πολιτικών ηγετών των χωρών της περιοχής στην Αθήνα, που θα έχει θέμα τη δημοκρατία» (ο Τ. Μίχας στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ: «"Η Ιταλία δημιουργεί τις συνθήκες για νίκη του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα". Η εκτίμηση ανήκει στον Γιάννο Παπαντωνίου, που συνάντησε τον Ρομάνο Πρόντι μετά τις εσωκομματικές εκλογές που τον ανέδειξαν σε υποψήφιο πρωθυπουργό της ιταλικής κεντροαριστεράς. Ο Γιάννος ενθουσιάστηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Πρόντι του είπε ότι συμφωνεί με την πρότασή του για την πολιτική ενοποίηση της ΕΕ με βάση τις χώρες της ευρωζώνης και ότι θα την προωθήσει αν εκλεγεί πρωθυπουργός» (το παραπολιτικό στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ