Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με χρεοκοπία απειλούνται οι πτηνοτρόφοι

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Προ των ευθυνών της φέρνει την κυβέρνηση το ΚΚΕ αλλά και προσωπικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όσον αφορά τη γρίπη των πουλερικών και τον κίνδυνο χρεοκοπίας που αντιμετωπίζουν πλέον οι μικρομεσαίοι πτηνοτρόφοι και οι πτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της χώρας. Σε Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, Τ. Τσιόγκας και Αγγ. Τζέκης, επισημαίνουν τις επιπτώσεις που επιφέρουν στον κλάδο της πτηνοτροφίας τα πρόσφατα γεγονότα με τη γρίπη των πτηνών.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ, στο κείμενο της Ερώτησής τους τονίζουν: «Με κίνδυνο χρεοκοπίας απειλούνται οι μικρομεσαίοι πτηνοτρόφοι και οι πτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της χώρας και με καταστροφή ο κλάδος της πτηνοτροφίας εξαιτίας της παραπληροφόρησης και του πανικού που προκλήθηκε και από τις άστοχες ενέργειες και δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο καταναλωτικό κοινό με αφορμή τη γρίπη των πτηνών, με αποτέλεσμα να πέσει κατακόρυφα η κατανάλωση πτηνοτροφικών προϊόντων παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών επιστημόνων ότι σήμερα η κατανάλωσή τους δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο».

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, «τι ενέργειες θα κάνει για να αποτραπεί η χρεοκοπία των μικρομεσαίων πτηνοτρόφων και των πτηνοτροφικών συνεταιρισμών και να στηριχτεί ο κλάδος της πτηνοτροφίας;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ