Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
«Αφαίμαξη» του λιγοστού προσωπικού

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ)Μαγνησίας εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας, εμπορευματοποίησης της υγείας και υποβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι παρά τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα ΚΥ της Μαγνησίας σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό και οδηγούς, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου καλύπτει τις ελλείψεις του αποσπώντας προσωπικό από τα ΚΥ. Αποτέλεσμα είναι τα ΚΥ να υπολειτουργούν σε όλους τους τομείς των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας. Οι αρνητικές συνέπειες είναι ιδιαίτερα φανερές στο ακτινολογικό, τη νοσηλευτική υπηρεσία, καθώς και στη μεταφορά ασθενών εξαιτίας της μετάθεσης οδηγών ασθενοφόρων.

«Η υποτυπώδης διοικητική και οργανωτική αυτοτέλεια των ΚΥ έναντι του νοσοκομείου που κατά καιρούς διακηρύσσεται από τους αρμόδιους του υπουργείου, στην πραγματικότητα δεν υφίσταται», αναφέρουν οι βουλευτές. Για τις παρεμβάσεις αυτές -συμπληρώνουν - που απορυθμίζουν παραπέρα τη λειτουργία των ΚΥ του νομού, οι εργαζόμενοι στα ΚΥ της Μαγνησίας βρίσκονται σε αναβρασμό και δηλώνουν αποφασισμένοι, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους και κυρίως τα δικαιώματα αυτών που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα ώστε να σταματήσει η αφαίμαξη των ΚΥ της Μαγνησίας από το Νοσοκομείο Βόλου σε προσωπικό (νοσηλευτικό κ.ά.) και τι για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου και των ΚΥ του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ