Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
Αξιοποιούμε κάθε μορφή πάλης

Για τις μορφές πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που παρουσίασε χτες: «Το ΠΑΜΕ, βασισμένο στις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις του λαϊκού μας κινήματος, υιοθετεί και αξιοποιεί τις αρχές της ταξικής πάλης και της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τους εκπροσώπους τους. Αρα, θα συνεχίσουμε με τις πιο απλές, αλλά και τις πιο ανεβασμένες μορφές πάλης. Από τα υπομνήματα και τις πορείες μέχρι τις απεργίες και τις καταλήψεις. Οπως μέχρι σήμερα το ΠΑΜΕ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συγκρούστηκε ανυποχώρητα με τη μεγαλοεργοδοσία και τις κυβερνήσεις, έτσι και στο εξής θα συνεχίσει την προσπάθειά του, ενώνοντας τους εργάτες και τους εργαζόμενους με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα και όχι τις παραταξιακές σκοπιμότητες.

Θα επιμείνουμε να αναδείχνεται το ΠΑΜΕ σαν ο μοχλός εκείνος μέσα στο Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, που θα συντονίζει τη φτωχή αγροτιά, την προοδευτική διανόηση και τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στο κεφάλαιο.

Θα πρωτοστατούμε στο Διεθνές Συνδικαλιστικό Κίνημα, στην Ευρώπη και σ' ολόκληρο τον κόσμο για το συντονισμό των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών και των εμποδίων, που βάζουν οι προσωρινά αρνητικοί συσχετισμοί σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε, όμως, αισιόδοξοι. Η Εργατική Τάξη θα προχωρήσει! Θα ανατρέπει σε όφελός της τους συσχετισμούς. Θα σαρώσει τελικά τους αντιπάλους της και θα πετύχει τους στόχους της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ