Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Αλλαξε ο Μανωλιός...

Την υποκριτική στάση της ΠΑΣΚΕ που μέσω της αλλαγής του προεδρείου της ΟΜΕ - ΟΤΕ επιχείρησε να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τη στήριξη των αντεργατικών επιλογών της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΟΤΕ. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει και τις ευθύνες της ΔΑΚΕ που μαζί με την ΠΑΣΚΕ υπέγραψαν την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση εργασίας που κατάργησε τη μονιμότητα.

Η αλλαγή προεδρείου της ΟΜΕ - ΟΤΕ από μεριάς ΠΑΣΚΕ, επισημαίνει η ΕΣΚ, «σε καμιά περίπτωση δεν απαλλάσσει το ΠΑΣΟΚ, την ηγεσία του και την ΠΑΣΚΕ από τις τεράστιες ευθύνες τους για την κατάργηση της μονιμότητας στον ΟΤΕ». Αλλωστε, στη συνεδρίαση του ΔΣ όπου αποφασίστηκε η αλλαγή προεδρείου, η ΠΑΣΚΕ απέρριψε πρόταση της ΕΣΚ να διεκδικηθεί η ακύρωση της κατάπτυστης σύμβασης. Κάτι που δείχνει ότι η ΠΑΣΚΕ, όπως και η ΔΑΚΕ, παραμένουν πιστές στη στήριξη της πολιτικής που προωθεί η εργοδοσία, η κυβέρνηση και τα κόμματά τους σε βάρος των εργαζομένων. Σημειώνεται ότι τα δύο στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που αντικαταστάθηκαν από τις θέσεις του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας παραμένουν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής!

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε όλα τα επίπεδα και να ανατρέψουν τους συσχετισμούς δύναμης στα συνδικάτα ενισχύοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η συμμετοχή όλων μας, καταλήγει, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ και στην Αθήνα στις 12 Νοέμβρη «θα είναι ένα σταθερό βήμα μπροστά σε αυτή την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ