Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Δυναμώνουν τον αγώνα τους

Και χτες και σήμερα και αύριο έξω από το εργοστάσιο, υπερασπίζουν τα δικαιώματά τους
Και χτες και σήμερα και αύριο έξω από το εργοστάσιο, υπερασπίζουν τα δικαιώματά τους
Αποφασιστικά και χωρίς αυταπάτες για τις ευθύνες της κυβέρνησης, αφού η ίδια η πολιτική της είναι που καλλιεργεί την ασυδοσία της εργοδοσίας, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», με μπροστάρηδες το ταξικό κλαδικό Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος της Αθήνας και την ΟΕΚΙΔΕ. Και χτες, από νωρίς το πρωί, οι εργάτριες έδωσαν δυναμικό «παρών» στις πύλες του εργοστασίου, μετρώντας νέες υπογραφές στο επισχετήριο εργασίας. Επόμενος σταθμός της δράσης τους είναι η κινητοποίηση που ετοιμάζουν για την επόμενη Τρίτη, 13 Σεπτέμβρη, όταν θα γίνει και η νέα τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Η προχτεσινή συνάντηση με τον επιχειρηματία Παπαδόπουλο και τον υφυπουργό Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτο ξεμπρόστιασε το υπουργείο «του κεφαλαίου και της εργοδοσίας», όπως σωστά το χαρακτήρισαν οι εργαζόμενες στη συγκέντρωση που είχαν έξω από το κτίριο. Αποκάλυψε ακόμα μια φορά το μέτωπο κυβέρνησης -εργοδοσίας, άφησε να διαφανεί πως στο στόχαστρό τους μπαίνει το ίδιο το δικαίωμα των εργαζομένων σε σταθερή δουλιά.

Την ώρα που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί στις εργάτριες τα δεδουλευμένα του Αυγούστου και το επίδομα της καλοκαιρινής αδείας, ενώ οι φήμες για το κλείσιμο του εργοστασίου πληθαίνουν, ο εργοδότης απλά ισχυρίστηκε ότι σήμερα «περιμένει χρήματα». Από τη μεριά της, η ηγεσία του υπουργείου όχι μόνο δεν άσκησε... ίχνος πίεσης στην εργοδοσία, αλλά επιδίωξε επιπλέον να παρακάμψει τα νόμιμα εκλεγμένα από χιλιάδες εργαζομένους μέλη της διοίκησης του κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας και της ΟΕΚΙΔΕ. Οταν την προηγούμενη βδομάδα είχαν προηγηθεί οι προσπάθειες της εργοδοσίας να διορίσει δικά της τσιράκια «εκπροσώπους» των εργαζομένων.

Τα συμπεράσματα για τις εργαζόμενες, από τη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας, είναι καθαρά: Η συνέχιση του αγώνα τους, η ενίσχυση των ταξικών του χαρακτηριστικών είναι μονόδρομος γι' αυτές. Αλλωστε, όπως όλα δείχνουν, αυτός ο αγώνας είναι που ενοχλεί τόσο την κυβέρνηση όσο και το κεφάλαιο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ