Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κοινή δράση ενάντια στην εκμετάλλευση

Με στόχο το δυνάμωμα της διεθνιστικής ταξικής αλληλεγγύης και το συντονισμό της κοινής δράσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην εκμετάλλευση, η Τοπική Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα του νησιού αναλαμβάνουν τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης με τα τουρκικά ταξικά συνδικάτα, την Τετάρτη 14 του Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και καλεί όλους τους εργάτες και τις εργάτριες του νησιού να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ δίνει σήμερα στη 1 μ.μ. συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο.

Την τουρκική αντιπροσωπεία αποτελούν οι: Βαρλί Αμπντουλάχ, Τογκάν Μεχμέτ, Σιμσέκ Ακμάν (της συνδικαλιστικής οργάνωσης EGITIM - SEM), Αλπασλάν Σάβας (μέλος της DISK), Καμίλ Κινκίρ (μέλος της DISK και πρώην πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου), και Σέντα Κοστίκ, μεταφραστής. Την αντιπροσωπεία θα υποδεχτούν και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Δημήτρης Αγκαβανάκης και Δήμος Κουμπούρης.

Η αντιπροσωπεία των Τούρκων συνδικαλιστών θα φτάσει στο νησί το βράδυ της Τρίτης 13 του Σεπτέμβρη. Την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο θα δώσουν οι Τούρκοι συνδικαλιστές. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7.30 μ.μ. θα γίνει η εκδήλωση στην πλατεία Σαπφούς, με άνοιγμα και ομιλίες των δυο πλευρών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «Διεθνής αλληλεγγύη και ταξική ενότητα - Κόντρα στον ιμπεριαλισμό».

  • Σχολικές τσάντες, τετράδια και διάφορα άλλα σχολικά είδη σε παιδιά φυλακισμένων Τούρκων αγωνιστών θα διαθέσει το ΠΑΜΕ, θέλοντας να εκφράσει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη σε Τούρκους αγωνιστές. Η παράδοση θα γίνει τη Δευτέρα 12 του Σεπτέμβρη 2005 στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμ. Μπενάκη 28, Αθήνα).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ